Onderhoudswerkzaamheden

  • Op maandag 1 en dinsdag 2 juli 2024 zijn delen van de zalen met de Romeinse collectie gesloten.
  • Van maandag 8 t/m vrijdag 12 juli 2024 zijn grote delen van de zalen met de Egyptische collectie gesloten.

Egypte en Nubië

Ruim 1400 voorwerpen uit de wereldberoemde Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden vormen de vaste tentoonstelling 'Egypte en Nubië', met ruime aandacht voor kleurrijke mummiekisten, fascinerende mummies en ontelbare goden.

Ga naar tentoonstelling

Klassieke wereld

De vaste tentoonstelling 'Klassieke wereld' toont de veelzijdigheid van de geschiedenis van het oude Griekenland, Etrurië en het Romeinse Rijk. U ziet de collectie niet alleen in al zijn schoonheid, maar ook in samenhang met de omringende culturen.

Ga naar tentoonstelling

Cameeën

VASTE TENTOONSTELLING | De elegantie en schoonheid van cameeën staan centraal in deze vaste tentoonstelling, die bestaat uit meer dan honderd exemplaren uit de recent aangekochte Content Family Collection.

Ga naar tentoonstelling

Lichtshow

De meer dan tweehonderdjarige geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden komt tot leven in een wervelende lichtshow op de Egyptische tempel in de centrale hal van het museum. Dagelijks te zien om 11.30, 13.30 en 15.30 uur (Engels).

Ga naar tentoonstelling

Nederland in de Romeinse tijd

In de vaste tentoonstelling 'Nederland in de Romeinse tijd' draait alles om de Lage Landen in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling. U ziet ruim 450 voorwerpen die te maken hebben met verhalen over forten, handel, strijd, religie en meer.

Ga naar tentoonstelling

Archeologie van Nederland

Het complete overzicht van de archeologische geschiedenis van Nederland: aan de hand van 75 belangrijke archeologische vindplaatsen loopt u in 'Archeologie van Nederland' door ruim 300.000 jaar geschiedenis.

Ga naar tentoonstelling

Archeologie uit je achtertuin

'Archeologie uit je achtertuin' bestaat uit een tien meter lange ladekast met daarin de meest uiteenlopende archeologische vondsten uit meer dan 350 Nederlandse gemeenten. Uit elke gemeente is één object te zien.

Ga naar tentoonstelling

Nederlanders en het oude Nabije Oosten

In de vaste tentoonstelling 'Nederlanders en het oude Nabije Oosten' ontdekt u hoe voorwerpen uit bijvoorbeeld Syrië, Iran of het oude Mesopotamië in het Rijksmuseum van Oudheden terecht zijn gekomen.

Ga naar tentoonstelling