Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Corona-update

U bent dit schooljaar 2020-2021 van harte welkom in het museum. In verband met de geldende coronamaatregelen kunnen wij schoolklassen alleen in de ochtenduren ontvangen, van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 11 uur. Neem telefonisch contact op voor mogelijkheden en reserveringen: 071 – 5163 163.

NIEUW: Livestream-rondleidingen en livestream-museumlessen

Een livestream-rondleiding of livestream-museumles door een museumdocent, terwijl uw leerlingen in de klas of thuis zitten? Dat is nu mogelijk! Via een live online verbinding neemt onze museumdocent uw leerlingen mee naar de wereld van de Grieken, Romeinen of de oude Egyptenaren. De kosten voor een rondleiding of museumles zijn € 50 en kunnen op alle schooldagen, op vier tijdstippen per dag, geboekt worden. Geschikt voor alle leerjaren en -lagen.

Rondleidingen en workshops

Onze rondleidingen en workshops worden gegeven door ervaren museumdocenten en zijn speciaal ontwikkeld voor diverse leerlagen en -jaren voor de vakken Geschiedenis en Klassieke Talen. Tijdens een rondleiding stemmen de museumdocenten hun verhaal af op het niveau van de groep. In de workshops gaan de handen uit de mouwen. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Museumlessen en workshops

In de klas Museumlessen Rondleidingen Workshops

Prijzen

 • Livestream-rondleiding of -museumles: € 50 per klas
 • Interactieve rondleiding: € 100 (maximaal 30 leerlingen)
 • Workshop: € 50 (maximaal 15 leerlingen).
 • Museumdocent in de klas: € 75 per uur (minimaal 2 uur), reiskosten en een reistijdvergoeding

Betalen

De kosten voor een museumbezoek kunt u per pin aan de kassa betalen. Voor Museumdocent in de klas ontvangt u een factuur. Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Tijden

 • Interactieve rondleiding: 60 minuten
 • Workshop: 75 minuten

Reserveren

U kunt uw rondleiding of workshop telefonisch boeken voor maandag tot en met vrijdag, tussen 9 en 11 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn schoolbezoeken beperkt mogelijk. Bel voor reserveringen met onze servicedesk: 071 – 5163 163.

Andere verzoeken

Heeft u een ander verzoek? Neem gerust contact met ons op via 071 – 5163 163 of info@rmo.nl. We denken graag met u mee!

Spelregels

Bezoek reserveren

Reserveren voor een schoolbezoek is noodzakelijk. Omdat we vanwege de coronamaatregelen slechts beperkt bezoek mogen ontvangen, vragen we u om telefonisch te reserveren via 071 – 5163 163. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat u met uw klas alle ruimte heeft in het museum, of kunnen we direct met u meedenken over een passend alternatief.

 • Kom op tijd! Onze medewerkers houden rekening met uw komst.
 • Volg de geldende coronamaatregelen.
 • Wanneer er veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen nemen we vooraf contact met u op.
 • Er geldt een minimum van één begeleider per tien leerlingen. Deze begeleiders hebben gratis toegang.
 • Indien u een reservering tot zeven dagen vóór de geplande bezoekdatum annuleert of wijzigt, betaalt u € 25. Bij annulering of wijziging binnen deze termijn van zeven dagen zijn we helaas genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
 • Jassen en tassen worden voorafgaand aan het educatieve programma opgeborgen.