Schooljaar 2021-2022

U bent in het schooljaar 2021-2022 weer van harte welkom in het museum. We ontvangen u graag van maandag tot en met vrijdag, om 9.00, 11.00, 13.00 of 15.00 uur. Neem gerust telefonisch contact met ons op voor vragen over mogelijkheden en reserveringen: 071 – 5163 163.

NIEUW: Livestream-rondleidingen en livestream-museumlessen

Een interactieve livestream-rondleiding of livestream-museumles door een museumdocent, terwijl uw leerlingen in de klas zitten? Dat is mogelijk! Via een live-verbinding neemt onze museumdocent uw leerlingen mee naar de wereld van de Grieken, Romeinen of de oude Egyptenaren. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal. De kosten voor een rondleiding of museumles zijn € 50 en kunnen voor alle schooldagen, op vier tijdstippen per dag, geboekt worden. De rondleidingen zijn geschikt voor alle leerjaren en -lagen, de museumlessen alleen voor de onderbouw.

Rondleidingen, museumlessen en workshops

Onze onderwijsprogramma’s in het museum en onze nieuwe livestream-programma’s worden gegeven door ervaren museumdocenten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor diverse leerlagen en -jaren. Tijdens een rondleiding stemt de museumdocent haar of zijn verhaal af op het niveau van de groep. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Museumlessen en workshops

Gymnasium In de klas In het museum Museumlessen Rondleidingen Workshops

Prijzen

 • Livestream-rondleiding of -museumles: € 50 per klas
 • Interactieve rondleiding: € 100 (maximaal 30 leerlingen)
 • Workshop: € 90 (maximaal 30 leerlingen)

Betalen

De kosten voor een museumbezoek kunt u per pin aan de kassa betalen. Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Tijden

 • Interactieve rondleiding: 60 minuten
 • Workshop: 75 minuten
 • Museumles: 90 minuten

Reserveren

U kunt uw rondleiding, workshop of museumles telefonisch reserveren (071 – 5163 163) voor maandag tot en met vrijdag, om 9.00, 11.00, 13.00 of 15.00 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn schoolbezoeken beperkt mogelijk.

Andere verzoeken

Heeft u een ander verzoek? Neem gerust contact met ons op via 071 – 5163 163 of info@rmo.nl. We denken graag met u mee!

Spelregels

Bezoek reserveren

Reserveren voor een schoolbezoek is noodzakelijk. U kunt telefonisch reserveren via 071 – 5163 163. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat u met uw klas alle ruimte heeft in het museum, of kunnen we direct met u meedenken over een passend alternatief.

 • Kom op tijd! Onze medewerkers houden rekening met uw komst.
 • Volg de geldende coronamaatregelen.
 • Wanneer er veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen nemen we vooraf contact met u op.
 • Er geldt een minimum van een begeleider per tien leerlingen. Deze begeleiders hebben gratis toegang.
 • Indien u een reservering tot zeven dagen vóór de geplande bezoekdatum annuleert of wijzigt, betaalt u € 25. Bij annulering of wijziging binnen deze termijn van zeven dagen zijn we helaas genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
 • Jassen en tassen worden voorafgaand aan het educatieve programma opgeborgen.