Cursusorganisaties

Bij het aanbod van educatieve programma’s voor het volwassenenonderwijs werkt het Rijksmuseum van Oudheden samen met diverse culturele partners. Het museum faciliteert de praktische gang van zaken op cursusdagen. De verantwoordelijkheid voor aanbod en inhoud, en de afhandeling van inschrijving en betaling ligt bij de cursusorganisaties zelf.

Arte del Disegno

Kunstenares Corina Zuiderduin is de drijvende kracht achter Arte del Disegno. Ze verzorgt tekencursussen en -workshops in het museum, gebaseerd op lopende tentoonstellingen en/of onze vaste collectie.

conens & van wiechen

Archeologe Annet van Wiechen reisde jarenlang met Ruud Conens (fotograaf) in het Middellandse Zeegebied en volgde daar onder andere de voetsporen van Romeinse keizers. Ze verzorgt diverse lezingen, studiedagen en cursussen over de oudheid, onder meer in het Rijksmuseum van Oudheden.

Het Huis van Horus

Dit collectief van egyptologen organiseert cursussen, lezingen en reizen over en naar het oude Egypte. Het Huis van Horus is een non-profit organisatie: de winst wordt geschonken aan de egyptologie en opgravingen in Egypte.

Huub Pragt Egyptoloog

Egyptoloog Huub Pragt verzorgt onder andere een divers cursusprogramma over het oude Egypte. De onderwerpen variëren van een Summer School egyptologie tot cursussen hiërogliefenschrift en grammatica.

Livius

Livius is een samenwerkingsverband van enkele docenten die enthousiast zijn over de oude Mediterrane samenlevingen. Hun colleges behandelen uiteenlopende onderwerpen zoals Julius Caesar, de Griekse historicus Herodotos, de oudheid in Hollywood en bouwkunst in Egypte.

Thoth Egypte-cursussen

Thoth was de Egyptische god van de schrijfkunst en wijsheid. Met Thoth Egypte-cursussen verspreidt docent Patrick van Gils de kennis over het oude Egypte, door middel van cursussen en seminars.

Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs

De Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs is een landelijk cursusinstituut voor kunstgeschiedenis, met als voornaamste doel kunsthistorische kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Hun aanbod omvat diverse cursussen over het oude Egypte.