Zaalverhuur

Op zoek naar een inspirerende locatie voor een zakelijke of feestelijke bijeenkomst? Hartje stad, aan de mooiste gracht van Leiden, bevindt zich het Rijksmuseum van Oudheden. Een unieke ambiance voor een vergadering, symposium, brainstorm, productpresentatie of diner. En dat allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Lees meer
Tempelzaal dineropstelling Faciliteiten

Wetenschappelijke bibliotheek

Bent u student, onderzoeker of gewoon geïnteresseerd in de oudheid? Kom dan eens kijken in de wetenschappelijke bibliotheek van het Rijksmuseum van Oudheden. Hier treft u een rijke collectie van ruim 27.000 boeken, tijdschriften, overdrukken, oude drukken en veilingcatalogi. Titels uit alle verzamelgebieden van het museum zijn beschikbaar: het oude Egypte, de Klassieke wereld (Grieken, Romeinen en Etrusken), het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland (tot 1500).

Lees meer
Wetenschappelijke bibliotheek Faciliteiten

Archeologisch advies

U kunt bij het Rijksmuseum van Oudheden op afspraak archeologische vondsten en voorwerpen laten determineren. Als u niet weet hoe oud een object is, waar het vandaan komt, waarvoor het werd gebruikt, of als u eigenlijk niet eens weet wát het is, kunt u specialisten van het museum om advies vragen. Voorwaarde is dat het een object afkomstig moet zijn uit één van de verzamelgebieden van het museum.

Lees meer
Archeologisch spreekuur