Help mee het verleden voor de toekomst te bewaren

Om te zorgen dat iedereen, nu en in de toekomst, van de oudheid kan leren en genieten, werkt het Rijksmuseum van Oudheden continue aan restauratie, onderzoek, uitbreiding van de collectie, tentoonstellingen en educatie. Hierbij is uw steun onmisbaar. Eenmalig of periodiek, klein of groot, een bedrag of een object: elke schenking is welkom!

Lees meer
Romeinse zomervakantie 2020 kinderen Romeinen langs de Rijn

(Periodiek) schenken

Er zijn verschillende manieren om te schenken, bijvoorbeeld via een periodieke schenking of een fonds op naam. Goed om te weten is dat uw schenking u fiscaal voordeel kan opleveren en dat het Rijksmuseum van Oudheden de ANBI-status heeft en het CBF-keurmerk draagt.

Lees meer
Vikingschat Wieringen

Nalaten

Nalaten is een mooie manier om uw liefde voor geschiedenis en oude culturen door te geven aan volgende generaties. Met uw steun in de vorm van een erfenis of legaat kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen zich kan laten inspireren door de oudheid, ook de generaties na ons.

Lees meer
Nalaten familie kinderen Egypte

Sponsoring en fondsen

Als bedrijf kunt u het Rijksmuseum van Oudheden steunen door bijvoorbeeld het eenmalig financieel steunen van een tentoonstelling of een educatief project. Wilt u de verschillende mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met directeur Wim Weijland.

Lees meer
Grafbeeld Palmyra

Word vriend

Bent u geïnteresseerd in archeologie, verre verledens en de prachtige collectie van het Rijksmuseum van Oudheden? Word dan lid van RoMeO, de vrienden vereniging van het Rijksmuseum van Oudheden! Vrienden hebben een streepje voor. Als vriend heeft u gratis toegang tot het museum en u wordt uitgenodigd voor openingen van tentoonstellingen en exclusieve kijkjes achter de museumschermen.

Lees meer
Fibula van Dorestad

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt met minimaal veertig procent van hun lotprijs 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. De VriendenLoterij steunt ook het Rijksmuseum van Oudheden. Tot en met 2028 kan het museum een structurele, jaarlijkse bijdrage van € 250.000 tegemoet zien. Daarnaast wordt elk jaar een prachtig extra bedrag uitgekeerd, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij die het museum als favoriete culturele instelling aanmerken.

Lees meer
VriendenLoterij extra cheque 2024