Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Openingstijden, prijzen en adres

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag 10.00 - 17.00
Gesloten op 25 dec, 1 jan, 27 apr en 3 okt
Tijdens de looptijd van onze tentoonstelling Cyprus (11-10-2019 t/m 15-03-2020) is het museum 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen

Volwassenen
incl. audiotour
€ 12,50
Kinderen 5 t/m 17 jaar
incl. audiotour
€ 4
Familiekaart
2 volw. + 2 kinderen 5 t/m 17 jaar | € 4 per extra kind
€ 29
CJP 18+ € 6
CJP 18- € 3
Studenten
studenten bepaalde studierichtingen gratis toegang: zie kortingsregeling studenten
€ 6
Entreetickets kunt u niet online kopen of reserveren, maar zijn uitsluitend te koop aan de kassa van het museum op de dag van uw bezoek.

Gratis entree

Museumkaart
gebruiksvoorwaarden
BankGiro Loterij VIP-KAART
Leden Vereniging Rembrandt
RoMeO-leden
ICOM-kaart
Kinderen t/m 4 jaar
Bepaalde studierichtingen
zie kortingsregeling studenten
Scholen primair onderwijs
tijdens gehele schooljaar 2019-2020

Adres

Bezoekadres Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Contact info@rmo.nl
071 - 5163 163
Het Rijksmuseum van Oudheden ligt in het centrum van Leiden, op tien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal
In de buurt van het museum zijn weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Ons advies is daarom: parkeer uw auto op terrein Haagweg.

Deze week in het Rijksmuseum van Oudheden

Gehele agenda

Museumcafé

Het museumcafé van het Rijksmuseum van Oudheden heeft een dagelijks wisselende kaart met diverse belegde broodjes, wraps, hotdog, koffie, thee, zoete en hartige lekkernijen, fruit en (biologische) drankjes. U vindt het museumcafé pal naast de Egyptische tempel in de Tempelzaal: een prachtige plek om even bij te komen met een drankje of een hapje. De Tempelzaal is voor iedereen gratis toegankelijk, dus ook zonder toegangskaartje bent u van harte welkom in het museumcafé. U kunt er tijdens de openingsuren van het museum terecht. En er is wifi!

Lees meer

Museumwinkel

De museumwinkel biedt voor elk wat wils. Wilt u een leuke herinnering aan uw bezoek? Kijk dan bij het ruime aanbod van replica’s van topstukken, sieraden en kleine souvenirs, zoals het Dummie de mummie-kwartetspel. Liever iets te lezen? Er is volop keuze in boeken over culturen uit de oudheid, tentoonstellingscatalogi en publicaties over specialistische onderwerpen. Ook kinderboeken liggen in de schappen. Tijdens tentoonstellingen voegen we toepasselijke artikelen aan het assortiment toe. U kunt de museumwinkel bezoeken tijdens de openingsuren van het museum, óók als u geen toegangskaartje voor het museum hebt.

Lees meer

Toegankelijkheid

Fotograferen

Het is toegestaan om in het museum te fotograferen, maar zonder gebruik van flitser en statief. Het gebruik van selfiesticks is niet toegestaan.

Tassen

U kunt alleen kleine handtassen meenemen in het museumgebouw. Rugtassen zijn niet toegestaan. In de garderobe zijn kluisjes beschikbaar.

(Huis)dieren

Het meenemen van (huis)dieren in het museum is niet toegestaan.

Bezoekvoorwaarden

De officiële bezoekvoorwaarden van het Rijksmuseum van Oudheden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Download ze onderaan deze pagina.

Rolstoelgebruikers en slechtzienden

  • Het gehele museum is toegankelijk voor  rolstoelgebruikers (beoordeling door Platform Gehandicapten Leiden).
  • Bij de kassa kunt u een rolstoel vragen. Voor het gebruik ervan vragen we € 2 borg. Bij inlevering van de stoel krijgt u dit bedrag retour. Reserveren is geen voorwaarde, want er zijn vijf rolstoelen voorradig. Voor alle rolstoelen is een begeleider nodig.
  • Het museum is helaas niet geschikt voor een bezoek met scootmobiel. U kunt ter vervanging een rolstoel reserveren: 071 – 5 163 163. Daarbij is een begeleider noodzakelijk (gratis toegang).
  • Als u met een grote rolstoel komt, informeer dan van te voren naar de mogelijkheden voor uw bezoek.
  • Er zijn ook zitstoeltjes beschikbaar.
  • Invaliden kunnen op het Rapenburg gratis parkeren. Vóór het museumgebouw, op het Rapenburg, is bovendien een aparte invalidenparkeerplaats voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart.
  • Mindervaliden en slechtzienden kunnen een erkende hulp- of geleidehond meenemen.

Tips voor uw bezoek

Bent u iets verloren in het museum? Ga naar onze pagina op iLost.

Verloren voorwerpen

Om onze collectie te beschermen tegen temperatuurschommelingen, heerst in het museum een constante temperatuur van 21°C. Hou rekening met uw kleding!

Temperatuur

In het museumgebouw is gratis wifi beschikbaar.

Wifi in het museum

Met de Google Maps-app op uw telefoon vindt u ook ín het museumgebouw de weg. Schakel de functie ‘toegang tot mijn locaties’ in, onder 'Instellingen'.

Indoor Google Maps