Interactieve familierondleiding

Wat kon je ruiken in een Romeinse keuken? Wat waren de badrituelen van de Romeinen? Was er tweeduizend jaar geleden ook al vloerverwarming? En welke gebruiken of producten van toen kennen we nu nog steeds? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod in de interactieve rondleiding Ga mee naar een Romeinse villa bij de tentoonstelling Romeinse villa’s in Limburg. Samen met een museumgids gaat u met uw gezin of groep terug in de tijd om het leven in en rondom de landerijen in Limburg te verkennen. Door te kijken, tekenen en ruiken, voelt u zich even als een Romein in Limburg.

  • data: 26 mei, 2, 9, 16, 23 en 30 juni 2024
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur (aanmelden bij de kassa om 14.45 uur)
  • kosten: € 3 p.p. (excl. museumentree)

Koop tickets

Via onze ticketwebsite

Buitenschoolse opvang of Zomerschoolklas

U kunt ook met een grotere groep kinderen buiten schoolverband langskomen om de tentoonstelling te bekijken, bijvoorbeeld via een BSO of een Zomerschool. Ook de interactieve rondleiding Ga mee naar een Romeinse villa is dan leuk om te doen voor uw groep. Neem contact op met onze servicedesk voor meer informatie en mogelijkheden: 071 – 5163 163 of . We vinden het in ieder geval fijn als u uw komst vooraf aanmeldt, ook als u geen rondleiding boekt.

Privérondleiding gezin of groep

Lijkt het u leuk om deze interactieve rondleiding met alleen uw eigen familie of groep te volgen, op een tijdstip naar eigen keuze? Reserveer dan online de privérondleiding Ga mee naar een Romeinse villa (kosten: € 75), of neem contact op met onze servicedesk: 071 – 5163 163 of .

  • duur: 1 uur
  • groepsgrootte: minimaal 10 personen, maximaal 25 personen
  • prijs: € 75 per uur (excl. museumentree)
Romeinse villa's in Limburg Voerendaal

Zo zou een Romeinse villa eruit hebben kunnen zien | Reconstructie: Mikko Kriek