Het hele jaar door activiteiten

Het hele jaar door organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden activiteiten en evenementen, vaak in samenwerking met andere instellingen en organisaties.

Kinderactiviteiten schoolvakanties

Tijdens alle schoolvakanties: extra knutsel- en speuractiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar.

Speurtochten

Voor kinderen vanaf 4 jaar: verschillende speurtochten verkrijgbaar aan de kassa (€ 2,95).

Audiotours

Bij de vaste tentoonstellingen Klassieke wereld en Egypte zijn audiotours voor volwassenen en kinderen gratis verkrijgbaar aan de kassa.

Verjaardagsfeestjes

Kinderen jarig? Vier het met een van onze superleuke verjaardagsfeestjes: Mo en Spits (vanaf 4 jaar), Egypte of Romeinen (vanaf 8 jaar).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Activiteiten

Families en kinderen

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Rijksmuseum van Oudheden altijd extra kinderactiviteiten. Maar u kunt het hele jaar door de (klein)kinderen meenemen naar Leiden. Met speurtochten en audiotours beleven ze de wereld van de oudheid door hun eigen ogen en oren. En met onze verjaardagsfeestjes wordt een kinderverjaardag een dag om nooit te vergeten.

Kidsproof button

Herfstvakantie Egypte Toetanchamon kinderen

MuseumJeugdUniversiteit

Voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar organiseert de MuseumJeugdUniversiteit twee keer per jaar een collegereeks. Daarin geven echte wetenschappers elke maand een leuke en boeiende les over verschillende onderwerpen. De huidige collegereeks loopt t/m 12 december 2021. De colleges worden elke eerste of tweede zondag van de maand gehouden, van 10.30 tot 11.30 uur (Bachelor, voor 8-10 jaar) of van 12.30 tot 13.30 uur (Master, voor 10-12 jaar).

Website MuseumJeugdUniversiteit
Activiteiten Kinderen tempel

Kidsproof-certificaat 2021

De Museumkids hebben het Rijksmuseum van Oudheden in 2020 beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,6. Dit betekent dat we het Kidsproof-certificaat 2021 hebben behaald. Ook in het nieuwe inspectieseizoen voor 2021 kunnen de museuminspecteurs van Museumkids het Rijksmuseum van Oudheden weer beoordelen.

Kidsproof certificaat 2021 Museumkids