Het hele jaar door activiteiten

Het hele jaar door organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden activiteiten en evenementen, vaak in samenwerking met andere instellingen en organisaties.

Kinderactiviteiten schoolvakanties

Tijdens alle schoolvakanties: extra knutsel- en speuractiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar.

Speurtochten

Voor kinderen vanaf 4 jaar: verschillende speurtochten verkrijgbaar aan de kassa (€ 2,95).

Audiotours

Bij de vaste tentoonstellingen Klassieke wereld en Egypte zijn audiotours voor volwassenen en kinderen gratis verkrijgbaar aan de kassa. Of probeer de Topstukken- of Queer-audiotour uit.

Verjaardagsfeestjes

Kinderen jarig? Vier het met een van onze superleuke verjaardagsfeestjes Egypte of Romeinen (vanaf 8 jaar).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Activiteiten

Families en kinderen

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Rijksmuseum van Oudheden altijd extra kinderactiviteiten. Maar u kunt het hele jaar door de (klein)kinderen meenemen naar Leiden. Met speurtochten en audiotours beleven ze de wereld van de oudheid door hun eigen ogen en oren. En met onze verjaardagsfeestjes wordt een kinderverjaardag een dag om nooit te vergeten.

Museuminspecteurs kidsproof 2023

Herfstvakantie Egypte Toetanchamon kinderen

Kindercolleges

Voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar organiseert het Rijksmuseum van Oudheden twee keer per jaar een collegereeks. Daarin geven echte wetenschappers elke maand een leuke en boeiende les over verschillende onderwerpen. De kindercolleges in de nieuwe reeks worden gegeven op de zondagen 10 september, 1 oktober, 5 november en 10 december 2023, van 11.00 tot 12.00 uur. Deelname aan de vier colleges kost € 20.

Meer informatie en aanmelden
Activiteiten Kinderen tempel

100% Kidsproof

Wij zijn goedgekeurd: 100% Kidsproof! Op Kidsproof.nl vind je de leukste tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten, favoriete kinderwinkels, kindvriendelijke restaurants, originele kinderfeestjes, gave clubjes en workshops en handige adressen voor zorg & opvoeding in de omgeving van Leiden, Katwijk en Leiderdorp.

Ga naar Kidsproof.nl
Kidsproof

Museumkids-certificaat 2023

De Museumkids hebben het Rijksmuseum van Oudheden in 2022 beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,6: net zo hoog als vorig jaar. Dit betekent dat we het kidsproof-certificaat 2023 hebben behaald. Ook in het komende inspectieseizoen 2023 kunnen de Museuminspecteurs van Museumkids het Rijksmuseum van Oudheden weer beoordelen. We zijn benieuwd!

Kijk op de website van Museumkids
Museuminspecteurs kidsproof 2023