Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Het hele jaar door activiteiten

Het hele jaar door organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden activiteiten en evenementen, vaak in samenwerking met andere instellingen en organisaties.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Audiotours

Bij de vaste tentoonstellingen Klassieke wereld en Egypte zijn audiotours voor volwassenen en kinderen gratis verkrijgbaar aan de kassa.

Kinderactiviteiten schoolvakanties

Tijdens alle schoolvakanties: extra knutsel- en speuractiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar.

Speurtochten

Voor kinderen vanaf 4 jaar: verschillende speurtochten voor € 2,95 te koop aan de kassa.

Verjaardagsfeestjes

Kinderen jarig? Vier het met een van onze superleuke verjaardagsfeestjes: Mo en Spits (vanaf 4 jaar), Romeinen (vanaf 8 jaar), of Dummie de mummie (vanaf 7 jaar).

Activiteiten

Audiotours Conferentie Kinderen Live-restauratie Livestream Online colleges Rondleidingen Speurtochten Theater Verjaardagsfeestjes

Families en kinderen

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Rijksmuseum van Oudheden altijd extra kinderactiviteiten. Maar u kunt het hele jaar door de (klein)kinderen meenemen naar Leiden. Met speurtochten en audiotours beleven ze de wereld van de oudheid door hun eigen ogen en oren. En met onze verjaardagsfeestjes wordt een kinderverjaardag een dag om nooit te vergeten.

Kidsproof button

Herfstvakantie 2020

MuseumJeugdUniversiteit

Voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar organiseert de MuseumJeugdUniversiteit twee keer per jaar een collegereeks. Daarin geven echte wetenschappers elke maand een leuke en boeiende les over verschillende onderwerpen. De huidige reeks loopt t/m 13 december 2020. De colleges worden elke eerste of tweede zondag van de maand gehouden, van 10.30 tot 11.30 uur (voor 8-10 jaar) of van 12.00 tot 13.00 uur (voor 10-12 jaar).

Website MuseumJeugdUniversiteit

Kidsproof-certificaat 2020

De Museumkids hebben het Rijksmuseum van Oudheden in 2019 beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,5. Dit betekent dat we het Kidsproof-certificaat 2020 hebben behaald. Ook in het nieuwe inspectieseizoen (dat loopt t/m 25 oktober 2020) kunnen de museuminspecteurs van Museumkids het Rijksmuseum van Oudheden weer beoordelen.