Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Cyprus

GROTE TENTOONSTELLING | Maak kennis met de archeologische rijkdom en kleurrijke cultuur van Cyprus, een van de belangrijkste kruispunten van oude beschavingen in de Middellandse Zee. Met honderden topstukken uit Cyprus’ nationale collecties.

Ga naar tentoonstelling

Chlorakas-Palloures

KLEINE TENTOONSTELLING | Foto’s van een opgraving op Cyprus door de Universiteit Leiden. Ze tonen de praktijk van de archeologie: het opwindende proces van opgraven, registreren en documenteren van bodemvondsten.

Ga naar tentoonstelling

Studio RMO

TENTOONSTELLING EN TEKENATELIER | 'Studio RMO' is een tentoonstelling én een tekenatelier. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de kunst van de oude Grieken bewonderen en als tekenaar aan de slag gaan (tijdelijk gesloten van 16 maart t/m 24 april 2020).

Ga naar tentoonstelling

Oud-Europa

KLEINE TENTOONSTELLING | 'Oud-Europa' biedt u een overzicht van de verzamelgeschiedenis van de collectie oud-Europa, een onbekende museumcollectie van archeologische objecten uit Noord-, Oost-, West- en Zuid-Europa.

Ga naar tentoonstelling

Schenkkannen uit Iran

MINI-TENTOONSTELLING | De collecties van het Rijksmuseum van Oudheden worden regelmatig verrijkt met schenkingen of aankopen. Aan de collectie oude Nabije Oosten werd in 2019 een aantal schenkkannen uit Iran toegevoegd.

Ga naar tentoonstelling

Sakkara: leven in een dodenstad

KLEINE TENTOONSTELLING | Voor haar onderzoeksproject 'The Walking Dead at Saqqara' kijkt conservator Lara Weiss naar de betekenis van religieuze tradities voor mensen die in de oudheid leefden in Sakkara, Egypte (vanaf 10 maart 2020).

Ga naar tentoonstelling

Romeinen langs de Rijn

FAMILIETENTOONSTELLING | Ontdek hoe mensen tweeduizend jaar geleden leefden langs de limes, de Romeinse grens. In de tentoonstelling kun je van alles zien, doen en ontdekken over het leven van alledag langs de Nederlandse Rijn (vanaf 23 april 2020).

Ga naar tentoonstelling

Textiel uit Egypte

KLEINE TENTOONSTELLING | Kleurrijke tentoonstelling over fantasievolle doeken en intrigerende Egyptische weefsels uit het eerste millennium na Chr., inclusief werk van twaalf hedendaagse textielkunstenaars (vanaf 23 april 2020).

Ga naar tentoonstelling

Glas

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | Een ruime selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie, afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers (vanaf 23 april 2020).

Ga naar tentoonstelling

Keizer Domitianus

GROTE TENTOONSTELLING | Tentoonstelling over het filmische leven van Domitianus, keizer van het immense Romeinse rijk van het jaar 81 tot 96 na Chr. Met objecten en kunstvoorwerpen uit vele buitenlandse musea en verzamelingen (vanaf oktober 2020).

Ga naar tentoonstelling