Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Goden van Egypte

Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven. U ziet imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten.

Ga naar tentoonstelling

Oud-Europa

KLEINE TENTOONSTELLING | 'Oud-Europa' biedt u een overzicht van de verzamelgeschiedenis van de collectie oud-Europa, een onbekende museumcollectie van archeologische objecten uit Noord-, Oost-, West- en Zuid-Europa.

Ga naar tentoonstelling

Monumentaal Hergebruik

KLEINE TENTOONSTELLING | Foto's van mister.hans, die in 1988 via Ethiopië en Soedan naar Egypte reisde. Het voelde alsof hij 'zijn tweede grote liefde in de ogen keek'. Sindsdien levert zijn geliefde land elk jaar wel nieuwe vergezichten op.

Ga naar tentoonstelling

Oog voor het verfijnde

MINI-TENTOONSTELLING | Dankzij een legaat van aardewerk-specialiste Maria Frederika Jongkees-Vos werd aan de collectie Klassieke wereld een aantal mooie voorwerpen toegevoegd, waaronder Griekse en Romeinse eetschalen en bekers.

Ga naar tentoonstelling

Tell Damiyah

MINI-TENTOONSTELLING | Aan de hand van objecten en beeldmateriaal vertelt deze mini-expositie het verhaal over de vindplaats en het archeologisch onderzoek op de nederzettingsheuvel Tell Damiyah in Jordanië.

Ga naar tentoonstelling

Middeleeuwse tuinen

Deze zomer staan middeleeuwse tuinen centraal in het Rijksmuseum van Oudheden, met verhalen over planten, kruiden en bloemenpracht in de middeleeuwen, van Europa tot in het Midden-Oosten (vanaf 2 mei 2019).

Ga naar tentoonstelling

Paestum ervaren

KLEINE TENTOONSTELLING | 'Paestum ervaren' verbeeldt de bevindingen en verwondering van kunstenaars, schrijvers en architecten die zo’n driehonderd jaar geleden als eersten de indrukwekkende tempelruïnes van Paestum in Zuid-Italië bezochten.

Ga naar tentoonstelling

Glas

KLEINE TENTOONSTELLING | Een selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie, afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers (vanaf 2 mei 2019).

Ga naar tentoonstelling