Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Romeinen langs de Rijn

FAMILIETENTOONSTELLING | Ontdek hoe mensen tweeduizend jaar geleden leefden langs de limes, de Romeinse grens. In de tentoonstelling kun je van alles zien, doen en ontdekken over het leven van alledag langs de Nederlandse Rijn.

Ga naar tentoonstelling

Textiel uit Egypte

KLEINE TENTOONSTELLING | Kleurrijke tentoonstelling over fantasievolle doeken en intrigerende Egyptische weefsels uit het eerste millennium na Chr., inclusief werk van twaalf hedendaagse textielkunstenaars.

Ga naar tentoonstelling

Glas

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | Op herhaling: een ruime selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie, afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers.

Ga naar tentoonstelling

Sakkara: leven in een dodenstad

KLEINE TENTOONSTELLING | Voor haar onderzoeksproject 'The Walking Dead at Saqqara' kijkt conservator Lara Weiss naar de betekenis van religieuze tradities voor mensen die in de oudheid leefden in Sakkara, Egypte.

Ga naar tentoonstelling

Archeologie en toerisme in het Heilige Land

KLEINE TENTOONSTELLING | Acht foto's die de Nederlandse fotograaf Frank Scholten (1881-1942) maakte in het vooroorlogse Palestina, in die tijd een wereld waarin het oude en het moderne met elkaar werden verweven.

Ga naar tentoonstelling

Oud-Europa

KLEINE TENTOONSTELLING | 'Oud-Europa' biedt u een overzicht van de verzamelgeschiedenis van de collectie oud-Europa, een onbekende museumcollectie van archeologische objecten uit Noord-, Oost-, West- en Zuid-Europa.

Ga naar tentoonstelling

Land of Discoveries (Japan)

REIZENDE EXPOSITIE | Op acht locaties in Japan is vanaf 19 september 2020 'Egypt: Land of Discoveries' te zien. Deze reizende tentoonstelling is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden en bevat 250 objecten uit onze Egyptische collectie.

Ga naar tentoonstelling

BINNENKORT: Op zoek naar Toetanchamon

Ontdek het graf van farao Toetanchamon! Er is slim speurwerk nodig om de ingang van zijn geheime graftombe te vinden. Met behulp van opdrachten, films en verhalen zoek je mee met archeoloog Howard Carter (vanaf 7 jaar | vanaf 10 oktober 2020).

Ga naar tentoonstelling

VERWACHT: Keizer Domitianus

GROTE TENTOONSTELLING | Tentoonstelling over het filmische leven van Domitianus, keizer van het immense Romeinse rijk van het jaar 81 tot 96 na Chr. Met objecten en kunstvoorwerpen uit vele buitenlandse musea en verzamelingen (vanaf 14 oktober 2021).

Ga naar tentoonstelling

Nieuws en activiteiten

Al het nieuws Alle activiteiten