Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Tempels van Malta

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | 'Tempels van Malta' presenteert de cultuur van Malta's prehistorische eilandbewoners tussen 3600 en 2500 v.Chr., met archeologische vondsten uit de stenen tempels en andere heiligdommen en graven.

Ga naar tentoonstelling

Doggerland

FAMILIETENTOONSTELLING | In deze tentoonstelling maak je een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Het is een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee.

Ga naar tentoonstelling

Op zoek naar Toetanchamon

KINDERTENTOONSTELLING | Ontdek het graf van farao Toetanchamon! Er is slim speurwerk nodig om de ingang van zijn geheime graftombe te vinden. Met behulp van opdrachten, films en verhalen zoek je mee met archeoloog Howard Carter (vanaf 7 jaar).

Ga naar tentoonstelling

Pracht en precisie

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | De honderd mooiste en meest bijzondere 'gesneden stenen' uit de museumcollectie: kleurrijke stenen met gegraveerde voorstellingen uit het oude Nabije Oosten, Egypte en de klassieke oudheid.

Ga naar tentoonstelling

Retourtje verleden

KLEINE TENTOONSTELLING | Hoogtepunten uit 180 jaar archeologisch onderzoek langs het spoor, met o.a. prehistorische voorwerpen die langs de Betuweroute lagen en middeleeuwse topvondsten uit Delft. Gemaakt in samenwerking met ProRail.

Ga naar tentoonstelling

Tussen de ruïnes van Palmyra

KLEINE TENTOONSTELLING | Selectie schilderijen, tekeningen en gouaches die kunstenaar Theo de Feyter tijdens zijn reizen door Syrië maakte, tussen de ruïnes van Palmyra en met het surrealisme van de burgeroorlog om zich heen.

Ga naar tentoonstelling

Maastricht centraal

MINI-TENTOONSTELLING | Vitrine met een selectie van de schenking van de jarige vriendenvereniging RoMeO: een bijzondere verzameling Limburgse bodemvondsten, met onder meer vroegmiddeleeuwse sieraden, Romeins glas en prehistorisch gereedschap.

Ga naar tentoonstelling

VERWACHT: God op aarde: keizer Domitianus

GROTE TENTOONSTELLING | Tentoonstelling over het filmische leven van Domitianus, keizer van het immense Romeinse rijk van 81 tot 96 na Chr. Met objecten en kunstvoorwerpen uit vele buitenlandse musea en verzamelingen (vanaf 17 december 2021).

Ga naar tentoonstelling

VERWACHT: We Were Kings

MUZIEKEXPOSITIE | 'We Were Kings' maakt een reis door de muziekgeschiedenis, op zoek naar de band tussen het oude Egypte en artiesten met Afrikaanse roots. Van vroege jazz tot hiphop, van Sun Ra tot Kanye West (april t/m augustus 2023).

Ga naar tentoonstelling

Land of Discoveries (Japan)

REIZENDE EXPOSITIE | Op zes locaties in Japan is vanaf september 2020 'Egypt: Land of Discoveries' te zien. Deze reizende tentoonstelling is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden en bevat 250 objecten uit onze Egyptische collectie.

Ga naar tentoonstelling

Nieuws en activiteiten

Al het nieuws Alle activiteiten