Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Goden van Egypte

Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven. U ziet imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten.

Ga naar tentoonstelling

Oud-Europa

De kleine tentoonstelling 'Oud-Europa' biedt u een overzicht van de verzamelgeschiedenis van de collectie oud-Europa, een onbekende museumcollectie van archeologische objecten uit Noord-, Oost-, West- en Zuid-Europa.

Ga naar tentoonstelling

Scannen voor Syrië

De mini-tentoonstelling 'Scannen voor Syrië' gaat over verdwenen cultureel erfgoed en de 3D-reconstructies die daarvan zijn gemaakt.

Ga naar tentoonstelling

Middeleeuwse tuinen

Vanaf 3 mei 2019 staan middeleeuwse tuinen centraal in het Rijksmuseum van Oudheden, met verhalen over planten, kruiden en bloemenpracht in de middeleeuwen, van Europa tot in het Midden-Oosten.

Ga naar tentoonstelling

Glas

Een selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie, afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers.

Ga naar tentoonstelling

Mummies in Bruges

In het Xpo Center Bruges is de tijdelijke tentoonstelling 'Mummies in Bruges' te zien. Deze reizende tentoonstelling met tweehonderd objecten uit onze Egyptische collectie is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden.

Ga naar tentoonstelling