God op aarde: keizer Domitianus

GROTE TENTOONSTELLING | Tentoonstelling over het turbulente leven van Domitianus, keizer van het immense Romeinse rijk van 81 tot 96 na Chr. Met objecten en kunstvoorwerpen uit vele buitenlandse musea en verzamelingen.

Ga naar tentoonstelling

5000 jaar kralen

KLEINE TENTOONSTELLING | Honderden veelkleurige kralensnoeren en losse kralen, waarvan het grootste deel in Nederland is opgegraven. Van prehistorie tot zeventiende eeuw ziet u wat kralen voor mensen betekenden.

Ga naar tentoonstelling

Pracht en precisie

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | De honderd mooiste en meest bijzondere 'gesneden stenen' uit de museumcollectie: kleurrijke stenen met gegraveerde voorstellingen uit het oude Nabije Oosten, Egypte en de klassieke oudheid.

Ga naar tentoonstelling

Jemen

KLEINE FOTOTENTOONSTELLING | Selectie van tien foto’s die archeologisch fotograaf Yousef Al-Zou’bi in Jemen maakte. U ziet verschillende historische bouwwerken, voordat ze vanaf 2015 door de burgeroorlog werden aangetast.

Ga naar tentoonstelling

Het werk van de archeoloog

MINI-EXPOSITIE | Specialisten besteden veel aandacht aan het beschrijven en categoriseren van aardewerk. In deze mini-expositie ziet u hoe dit in zijn werk gaat, en bovenal, wat dit aan kennis kan opleveren over het leven in de oudheid.

Ga naar tentoonstelling

VERWACHT: Byblos

GROTE TENTOONSTELLING | Voor het eerst komt er een internationale tentoonstelling over de legendarische Libanese stad Byblos, 's werelds oudste havenstad, hofleverancier van de farao’s en de geboortestad van ons alfabet (vanaf oktober 2022).

Ga naar tentoonstelling

VERWACHT: We Were Kings

MUZIEKEXPOSITIE | 'We Were Kings' maakt een reis door de muziekgeschiedenis, op zoek naar de band tussen het oude Egypte en artiesten met Afrikaanse roots. Van vroege jazz tot hiphop, van Sun Ra tot Kanye West (april t/m augustus 2023).

Ga naar tentoonstelling

Land of Discoveries (Japan)

REIZENDE EXPOSITIE | Op zes locaties in Japan is t/m zomer 2022 'Egypt: Land of Discoveries' te zien. Deze reizende tentoonstelling is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden en bevat 250 objecten uit onze Egyptische collectie.

Ga naar tentoonstelling