Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Romeinen langs de Rijn

FAMILIETENTOONSTELLING | Ontdek hoe mensen tweeduizend jaar geleden leefden langs de limes, de Romeinse grens. In de tentoonstelling kun je van alles zien, doen en ontdekken over het leven van alledag langs de Nederlandse Rijn.

Ga naar tentoonstelling

Op zoek naar Toetanchamon

KINDERTENTOONSTELLING | Ontdek het graf van farao Toetanchamon! Er is slim speurwerk nodig om de ingang van zijn geheime graftombe te vinden. Met behulp van opdrachten, films en verhalen zoek je mee met archeoloog Howard Carter (vanaf 7 jaar).

Ga naar tentoonstelling

Glas

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | Op herhaling: een ruime selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie, afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers.

Ga naar tentoonstelling

Retourtje verleden

KLEINE TENTOONSTELLING | Hoogtepunten uit 180 jaar archeologisch onderzoek langs het spoor, met o.a. prehistorische voorwerpen die langs de Betuweroute lagen en middeleeuwse topvondsten uit Delft. Gemaakt in samenwerking met ProRail.

Ga naar tentoonstelling

Verbeelding van Egypte

KLEINE TENTOONSTELLING | Een selectie van zo'n vijftig bijzondere, wetenschappelijke publicaties, romans, tekeningen, foto’s en andere archiefstukken uit de omvangrijke Egyptische verzameling van de museumbibliotheek.

Ga naar tentoonstelling

Megalithische tempels van Malta

KLEINE FOTOTENTOONSTELLING | Selectie van fraaie afbeeldingen van de prehistorische tempels die op Malta staan. De grote, stenen bouwwerken staken hoog boven het maaiveld uit en stammen uit de periode 3600-2500 v.Chr.

Ga naar tentoonstelling

BINNENKORT: Pracht en precisie

OVERZICHTSTENTOONSTELLING | De honderd mooiste en meest bijzondere 'gesneden stenen' uit de museumcollectie: kleurrijke stenen met gegraveerde voorstellingen uit het oude Nabije Oosten, Egypte en de klassieke oudheid (vanaf 20 december 2020).

Ga naar tentoonstelling

Land of Discoveries (Japan)

REIZENDE EXPOSITIE | Op zes locaties in Japan is vanaf 19 september 2020 'Egypt: Land of Discoveries' te zien. Deze reizende tentoonstelling is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden en bevat 250 objecten uit onze Egyptische collectie.

Ga naar tentoonstelling

VERWACHT: Keizer Domitianus

GROTE TENTOONSTELLING | Tentoonstelling over het filmische leven van Domitianus, keizer van het immense Romeinse rijk van het jaar 81 tot 96 na Chr. Met objecten en kunstvoorwerpen uit vele buitenlandse musea en verzamelingen (vanaf 14 oktober 2021).

Ga naar tentoonstelling

Nieuws en activiteiten

Al het nieuws Alle activiteiten