Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Middeleeuwse tuinen

Deze zomer staan middeleeuwse tuinen centraal in het Rijksmuseum van Oudheden, met verhalen over planten, kruiden en bloemenpracht in de middeleeuwen, van Europa tot in het Midden-Oosten.

Ga naar tentoonstelling

Glas

Een ruime selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie, afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers.

Ga naar tentoonstelling

Paestum ervaren

KLEINE TENTOONSTELLING | 'Paestum ervaren' verbeeldt de bevindingen en verwondering van kunstenaars, schrijvers en architecten die driehonderd jaar geleden als eersten de tempelruïnes van Paestum in Zuid-Italië bezochten.

Ga naar tentoonstelling

Studio RMO

TENTOONSTELLING EN TEKENATELIER | 'Studio RMO' is een tentoonstelling én een tekenatelier. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de kunst van de oude Grieken bewonderen en als tekenaar aan de slag gaan (vanaf 18 mei 2019).

Ga naar tentoonstelling

Oud-Europa

KLEINE TENTOONSTELLING | 'Oud-Europa' biedt u een overzicht van de verzamelgeschiedenis van de collectie oud-Europa, een onbekende museumcollectie van archeologische objecten uit Noord-, Oost-, West- en Zuid-Europa.

Ga naar tentoonstelling

Tell Damiyah

MINI-TENTOONSTELLING | Aan de hand van objecten en beeldmateriaal vertelt deze mini-expositie het verhaal over de vindplaats en het archeologisch onderzoek op de nederzettingsheuvel Tell Damiyah in Jordanië.

Ga naar tentoonstelling

Cyprus

Het bijzondere verhaal van een eiland met meer dan twaalfduizend jaar geschiedenis en cultuur. U ziet circa 400 objecten, waaronder 300 archeologische topstukken uit Cyprus’ nationale collecties (vanaf 11 oktober 2019).

Ga naar tentoonstelling

Mummies in Bruges

REIZENDE EXPOSITIE | In het Xpo Center Bruges is de tijdelijke tentoonstelling 'Mummies in Bruges' te zien. Deze reizende tentoonstelling met tweehonderd objecten uit onze Egyptische collectie is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden.

Ga naar tentoonstelling

Oog voor het verfijnde

MINI-TENTOONSTELLING | Dankzij een legaat van aardewerk-specialiste Maria Frederika Jongkees-Vos werd aan de collectie Klassieke wereld een aantal mooie voorwerpen toegevoegd, waaronder Griekse en Romeinse eetschalen en bekers.

Ga naar tentoonstelling

Monumentaal Hergebruik

KLEINE TENTOONSTELLING | Foto's van mister.hans, die in 1988 via Ethiopië en Soedan naar Egypte reisde. Het voelde alsof hij 'zijn tweede grote liefde in de ogen keek'. Sindsdien levert zijn geliefde land elk jaar wel nieuwe vergezichten op.

Ga naar tentoonstelling