Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Corona-update

We ontvangen u en uw leerlingen graag in het museum, maar in verband met de geldende coronamaatregelen is schoolbezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden beperkt mogelijk. We bieden in het schooljaar 2020-2021 daarom een beperkt lesaanbod in het museum aan.

 • gratis voor basisscholen
 • schoolbezoek in het museum van maandag t/m vrijdag
 • alleen tijdens de ochtend tussen 9.00 en 11.00 uur
 • telefonisch reserveren is verplicht: 071 – 5163 163
 • lees meer over tijden en spelregels van het schoolbezoek

NIEUW: Livestreamrondleidingen en livestream-museumlessen

Met RMO Live biedt het Rijksmuseum van Oudheden gratis livestream-rondleidingen en livestream-museumlessen in de klas. Leerlingen kunnen hun vragen stellen via de chat, maar let op: de museumdocent stelt ook vragen terug! Deze interactieve rondleidingen en museumlessen worden gegeven over de vaste tentoonstellingen Egypte en Romeinen, en zijn geschikt voor groep 5 t/m 8.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Museumlessen en workshops

Alle groepen Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 t/m 8 In de klas Museumlessen Rondleidingen

Prijzen

Gratis toegang schooljaar 2020-2021

Het museumbezoek is voor primair onderwijs tijdens het schooljaar 2020-2021 gratis!
Maar let op: telefonisch reserveren van uw bezoek is verplicht: 071 – 5163 163.

Cultuureducatiegroep voor Holland Rijnland

Voor het primair onderwijs in de regio Holland Rijnland worden de lessen van het Rijksmuseum van Oudheden vergoed door de Cultuureducatiegroep.

Tijden

Museumlessen en rondleidingen

De museumlessen duren 90 minuten en de interactieve rondleidingen 60 minuten. Tijdens de schoolvakanties zijn schoolbezoeken beperkt mogelijk.

Reserveren

 • De museumlessen en interactieve rondleidingen kunt u telefonisch reserveren via 071 – 5163 163.
 • Wanneer er corona-gerelateerde veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen nemen we vooraf contact met u op.

Spelregels

Bezoek reserveren

Reserveren voor een schoolbezoek is noodzakelijk. Omdat we vanwege de coronamaatregelen slechts beperkt bezoek mogen ontvangen, kunt u alleen telefonisch reserveren via 071 – 5163 163. Op deze manier kunnen we goed met u meedenken en eventueel gepaste alternatieven voorstellen.

 • Kom op tijd! Onze medewerkers houden rekening met uw komst.
 • Volg de geldende coronamaatregelen.
 • Voor groep 5-8 geldt een minimum van een begeleider per tien leerlingen, voor groep 1-4 geldt een minimum van een begeleider per vijf leerlingen. De begeleiders hebben gratis toegang.
 • Indien u een reservering tot zeven dagen vóór de geplande bezoekdatum annuleert of wijzigt, betaalt u € 25. Bij annulering of wijziging binnen deze termijn van zeven dagen zijn we helaas genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
 • Er is een speciale ruimte in het museum beschikbaar voor jassen en tassen. Deze worden voorafgaand aan het educatieve programma opgeborgen.