Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumles

Voor wie?

Groep 5 t/m 8

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de museumles Egypte ontdekken uw leerlingen aan de hand van uitdagende opdrachten de Egyptische collectie van het museum. Ze leren op thematische wijze over de Egyptische godenwereld, bijzondere begrafenisrituelen en de rol van het schrift. Ze komen oog in oog te staan met imposante beelden en staan midden in een grafkapel. De museumdocent introduceert de les in een educatieve ruimte, met een werkboek gaan de leerlingen daarna in groepjes aan de slag. De les wordt gezamenlijk afgesloten met een eindopdracht.

Doelen

  • Kennismaken met het oude Egypte en een Egyptische museumcollectie;
  • begrijpen dat het oude Egypte een periode van duizenden jaren bestrijkt, waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden;
  • samen kijken, overleggen en keuzes maken;
  • samenhang creëren tussen de lesstof op school en de voorwerpen in het museum;
  • het museum ontdekken als een leuke en leerzame plek.

Duur

Zeven kwartier / 105 minuten

Reserveren

Onze museumlessen over het oude Egypte zijn populair. We adviseren u daarom ruim van tevoren te reserveren.

De museumles Egypte kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

U kunt een museumbezoek met school reserveren voor de periode vanaf 1 september 2020. Wanneer in de tussentijd veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen nemen we vooraf contact met u op.

Voorbereiden

  • Bespreek het doel van het museumbezoek. Lees en gebruik eventueel ter voorbereiding van de les het Egypte-projectweekpakket.
  • 8 groepen maken.
  • We verwachten voor elk groepje een volwassen begeleider (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een ondersteunende rol, licht hen hierover in.

Meer informatie: info@rmo.nl

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2020)

Museumles Egypte

Bezoek ons: