Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Goed kijken, dat is wat uw leerlingen in Tureluurtje gaan doen. Per groepje krijgen ze een grote kijkplaat over het leven in een historische periode. In de kijkplaat zitten allerlei verrassingen verstopt. Bij de plaat horen tureluur-opdrachten. Daarmee gaan ze in het museum op zoek naar voorwerpen die op de plaat voorkomen. Aan het eind van de les vertellen de groepjes elkaar wat ze geleerd hebben.

Met kijkplaten van Annet Schaap

De kijkplaten zijn gemaakt door kinderboekenillustrator Annet Schaap, bekend van o.a. Superjuffie. In de les gaan de kinderen zelfstandig aan de slag en worden alle meervoudige intelligenties aangesproken.

Voor wie?

Groep 3 en 4 (er is ook een Tureluurtje-museumles voorgroep 5 en 6)

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Kennismaken met verschillende historische perioden en herkennen dat mensen vroeger anders leefden. Goed kijken naar en interpreteren van kijkplaten en de museumcollectie.

Kerndoel

De museumles sluit aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie en de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en bij de tijdvakken Grieken en RomeinenMonniken en ridders en Steden en staten.

Werkvorm

Coöperatief. Introductie, kijkplaat, opdrachtenkaart en evaluatie.

Reserveren

Tureluurtje | Archeologie van Nederland kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Educatief materiaal bestellen

Docentenhandleiding en voorbeelden van kijkplaten kunt u bestellen bij de afdeling Educatie: educatie@rmo.nl of bel 071 – 5163 127.

Bezoek ons: