Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Primair onderwijs

Voor alle leerjaren (groep 1 t/m 8) in het primair onderwijs maken we bijzondere schoolprogramma’s die de leerlingen dichter bij het verleden brengen. Een bezoek aan het museum is gratis voor basisscholen. We ontvangen jullie graag in het museum, maar je kunt ook een livestream-museumles of -rondleiding voor in de klas reserveren. In het schooljaar 2021-2022 ontvangen we schoolklassen van maandag t/m vrijdag om 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht.

Lees meer

Voortgezet onderwijs

Onze interactieve rondleidingenmuseumlessen en workshops in het museum en onze nieuwe livestream-programma’s worden gegeven door ervaren museumdocenten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor diverse leerlagen en -jaren. Tijdens een rondleiding stemmen de museumdocenten het programma af op het niveau van de groep. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal. We ontvangen u en uw leerlingen graag in het museum, maar u kunt ook een livestream-museumles of rondleiding voor in de klas boeken. In het schooljaar 2021-2022 ontvangen we schoolklassen van maandag t/m vrijdag om 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht.

Lees meer

Speciaal onderwijs

Voor leerlingen in het speciaal onderwijs kunnen we samen bestaande programma’s aanpassen en op maat maken voor jouw leerlingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Servicedesk van het museum.

  • Voor meer informatie over de mogelijkheden, bel 071 – 5163 163 of mail: info@rmo.nl

Volwassenenonderwijs

Bij het aanbod van educatieve programma’s voor het volwassenenonderwijs werkt het Rijksmuseum van Oudheden samen met diverse culturele partners. Het museum faciliteert de praktische gang van zaken op cursusdagen. De verantwoordelijkheid voor aanbod en inhoud, en de afhandeling van inschrijving en betaling ligt bij de diverse cursusorganisaties zelf.

Lees meer