Primair onderwijs

Voor alle leerjaren (groep 1 t/m 8) in het primair onderwijs maken we bijzondere schoolprogramma’s die de leerlingen dichter bij het verleden brengen. Een bezoek aan het museum is gratis voor basisscholen. We ontvangen jullie graag in het museum, maar je kunt ook een livestream-museumles of -rondleiding voor in de klas reserveren. In het schooljaar 2021-2022 ontvangen we schoolklassen van maandag t/m vrijdag om 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht.

Lees meer
Onderwijs Kinderen Nederland Romeinse tijd Museumles Romeinen

Voortgezet onderwijs

Onze interactieve rondleidingenmuseumlessen en workshops in het museum en onze nieuwe livestream-programma’s worden gegeven door ervaren museumdocenten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor diverse leerlagen en -jaren. Tijdens een rondleiding stemmen de museumdocenten het programma af op het niveau van de groep. Zelf doen en ontdekken, en samenwerken staan centraal. We ontvangen u en uw leerlingen graag in het museum, maar u kunt ook een livestream-museumles of rondleiding voor in de klas boeken. In het schooljaar 2021-2022 ontvangen we schoolklassen van maandag t/m vrijdag om 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht.

Lees meer
Museumles Kunstkeuzes in het museum VO

Hoger onderwijs

Trainingsorganisatie History@work biedt een workshop kritisch denken in het Rijksmuseum van Oudheden. We spelen het spel Wat is dát? met voorwerpen uit het museum. Hierbij ervaren studenten van het mbo, hbo en wo hoe snel mensen aannames doen en hoe makkelijk we denkfouten maken. Kritisch denken blijkt iets te zijn waar je moeite voor moet doen.

lees meer
Workshop kritisch denken Dodecaëder

Speciaal onderwijs

Voor leerlingen in het speciaal onderwijs kunnen we samen bestaande programma’s aanpassen en op maat maken voor jouw leerlingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Servicedesk van het museum.

  • Voor meer informatie over de mogelijkheden, bel 071 – 5163 163 of mail: info@rmo.nl
Museumles Tureluurtje Archeologie van Nederland

Volwassenenonderwijs

Bij het aanbod van educatieve programma’s voor het volwassenenonderwijs werkt het Rijksmuseum van Oudheden samen met diverse culturele partners. Het museum faciliteert de praktische gang van zaken op cursusdagen. De verantwoordelijkheid voor aanbod en inhoud, en de afhandeling van inschrijving en betaling ligt bij de diverse cursusorganisaties zelf.

Lees meer
Huldiging Horemheb Egypte