Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Primair onderwijs

Voor alle leerjaren (groep 1 t/m 8) in het primair onderwijs maken we bijzondere schoolprogramma’s die de geschiedenis tot leven brengen. Een bezoek aan het museum is gratis voor basisscholen. We ontvangen u en uw leerlingen graag in het museum, maar u kunt ook een online museumles of rondleiding in de klas boeken. In verband met de geldende coronamaatregelen is een museumbezoek met uw school(klas) beperkt mogelijk. We ontvangen schoolklassen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht.

Lees meer

Voortgezet onderwijs

De rondleidingen en workshops worden gegeven door ervaren museumdocenten en zijn speciaal ontwikkeld voor diverse leerlagen en -jaren voor de vakken Geschiedenis en Klassieke Talen. De museumdocenten stemmen hun verhaal af op het niveau van de groep. We ontvangen u en uw leerlingen graag in het museum, maar u kunt ook een online museumles of rondleiding in de klas boeken. Corona-update: We ontvangen schoolklassen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Telefonisch reserveren is verplicht.

Lees meer

Speciaal onderwijs

Het Rijksmuseum van Oudheden ontvangt regelmatig leerlingen uit het speciaal onderwijs. In overleg met u kunnen we bestaande programma’s enigszins aanpassen, waardoor ze aansluiten bij uw leerlingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Servicedesk van het museum.

  • Voor meer informatie over de mogelijkheden, bel 071 – 5163 163 of mail: info@rmo.nl

Volwassenenonderwijs

Bij het aanbod van educatieve programma’s voor het volwassenenonderwijs werkt het Rijksmuseum van Oudheden samen met diverse culturele partners. Het museum faciliteert de praktische gang van zaken op cursusdagen. De verantwoordelijkheid voor aanbod en inhoud, en de afhandeling van inschrijving en betaling ligt bij de diverse cursusorganisaties zelf.

Lees meer