Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Onze Egypte-programma’s zijn erg populair. We raden u aan ruim van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen.

De bekende kinderboekfiguren Vos en Haas nemen uw leerlingen mee op reis naar het oude Egypte. In het museum ontdekken ze spelenderwijs het land van piramides, farao’s en mummies. Ze speuren naar koffers, die hulpmiddelen bevatten voor hun ontdekkingsreis. De kinderen zullen ervaren dat de cultuur van de oude Egyptenaren verschilt van hun eigen wereld, maar dat er soms ook overeenkomsten zijn.

Museumles Vos en Haas Egypte

Voor wie?

Leerlingen van groep 1 en 2 (er is ook een Vos en Haas-museumles voor groep 3 en 4)

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Kennismaken met verschillende historische perioden van Nederland en herkennen dat men vroeger anders leefde. Deze les past binnen het leesonderwijs.

Kerndoel

De museumles sluit aan bij de kerndoelen NederlandsOriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.

Werkvorm

Materialen voor een mogelijke voorbereidende en afsluitende les voor op school. Introductie en afsluiting in educatieve ruimte, interactieve en creatieve opdrachten in het museum.

Reserveren

Egypte met Vos en Haas kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: