Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumles

Voor wie?

Groep 1 en 2 (er is ook een Vos en Haas-museumles voor groep 3 en 4)

Wat kunt u verwachten?

Samen met een museumgids en de kinderboekfiguren Vos en Haas gaan uw leerlingen op reis naar het oude Egypte. In het museum ontdekken ze op interactieve wijze het land van piramides, farao’s en mummies. Ze speuren naar koffers die verhalen, kijkplaten en spellen bevatten voor hun ontdekkingsreis. De kinderen zullen ervaren dat de cultuur van de oude Egyptenaren verschilt van hun eigen wereld, maar dat er soms ook overeenkomsten zijn.

  • De Vos en Haas-museumlessen zijn gemaakt in samenwerking met auteur Sylvia Vanden Heede, die de voorleesverhaaltjes en leesopdrachten voor beginnende lezers schreef in haar kenmerkende heldere en humoristische stijl. De tekeningen zijn van illustrator Thé Tjong-Khing.

Doelen

  • Een eerste, laagdrempelige kennismaking met het oude Egypte en een Egyptische museumcollectie;
  • herkennen dat men vroeger anders leefde;
  • samenhang creëren tussen erfgoed- en leesonderwijs.

Duur

zes-zeven kwartier / 90 – 105 minuten

Reserveren

Onze museumlessen over het oude Egypte zijn populair. We adviseren u daarom ruim van tevoren te reserveren.

Egypte met Vos en Haas kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

U kunt een museumbezoek met school reserveren voor de periode vanaf 1 september 2020. Wanneer in de tussentijd veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen nemen we vooraf contact met u op.

Voorbereiden

  • 5 of 6 groepen maken
  • We verwachten voor elk groepje een volwassen begeleider (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een actieve ondersteunende rol, licht hen hierover in.
  • Bekijk of gebruik ter voorbereiding van deze les het Egypte-projectweekpakket.
  • Lees eventueel ter voorbereiding het boek ‘Vos en Haas – Het land van de Nijl’ van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing.

Meer informatie: info@rmo.nl

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2020)

Museumles Egypte met Vos en Haas Egypte

Bezoek ons: