Interactieve rondleiding

Wat kon je ruiken in een Romeinse keuken? Wat waren de badrituelen van de Romeinen? Was er tweeduizend jaar geleden echt ook al vloerverwarming? En welke gebruiken of producten van toen kennen we nu nog steeds? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod in de interactieve rondleiding Welkom in een Romeinse villa bij de tentoonstelling Romeinse villa’s in Limburg. Samen met de museumdocent gaat u met uw leerlingen terug in de tijd, om het leven in en rondom Romeinse landerijen in Limburg te verkennen. De leerlingen kijken, tekenen en debatteren. Samenwerken en hands-on doen staan centraal. Kom langs in Leiden en beleef het leven als een Romein in Limburg!

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • tijden: 09.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: 75 minuten
  • kosten: gratis (max. 30 leerlingen)
  • doelgroep: alle leerjaren en niveaus

Reserveren

We verzoeken per 15 leerlingen één begeleider mee te nemen. Meer begeleiders zijn welkom (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een actieve, ondersteunende rol.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw klas is? Dat kan! Als u de bon onderaan de pagina print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs. Let op: graag vooraf online reserveren als ‘RMO-voucher’. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2024)

Leerlingen VO Romeinen