OMROL, PALMA, RMO magazine en jaarverslagen

OMROL t/m 1960

Sinds 1907 publiceert het Rijksmuseum van Oudheden de uitkomsten van intern en extern onderzoek naar de collectie en de resultaten van opgravingen in een eigen tijdschrift, een reeks monografieën en catalogi bij de tijdelijke tentoonstellingen.

  • Het tijdschrift met de titel Oudheidkundige Medede(e)lingen uit het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden (afgekort OMROL) werd voor het eerst tussen 1907 en 1913 uitgegeven. Later heeft deze serie de toevoeging Oude Reeks (afgekort OR) gekregen.
  • De Nieuwe Reeks (afgekort NR) liep van 1920 tot en met 1999.

De OMROL’s tot en met 1960 zijn gedigitaliseerd en hieronder te vinden, evenals twee indexen uit 1939 en 1984.

PALMA vanaf 2006

PALMA staat voor Papers on Archaeology of the Leiden Museum of Antiquities en is een reeks wetenschappelijke publicaties over de museumcollectie van het Rijksmuseum van Oudheden. De eerste PALMA werd in 2005 uitgebracht en inmiddels telt de serie bijna vijfentwintig publicaties.

RMO magazine vanaf 1996

RMO magazine is het kwartaalblad van RoMeO, de Vriendenvereniging van het Rijksmuseum van Oudheden. In de winter van 1996 verscheen het eerste nummer in de vorm van een krant, waarna het blad in de loop der jaren uitgroeide tot een volwaardig full-colour magazine over de collectie en activiteiten van het museum en de vereniging.

Jaarverslagen vanaf 1818

Jaarverslagen van het Rijksmuseum van Oudheden werden vanaf 1818 gepubliceerd in de annalen van Universiteit Leiden, vervolgens in de Staatscourant en vanaf 1866 als een aparte uitgave. Ze bieden een uitgebreid inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse archeologie en museologie.

Bekijken en downloaden pdf’s

Hieronder kunt u pdf’s bekijken en downloaden.

  • Tip voor mobiele gebruikers: tik op het +-teken dat voor de titel staat om de pdf te bekijken of te downloaden.