Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Zeker zijn van een plekje in het weekend? Reserveer online

Wervelende lichtshow

De meer dan tweehonderdjarige geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden komt tot leven in een wervelende lichtshow op de Egyptische tempel in de centrale hal van het museum. Het vier minuten durende spektakel is het hele jaar door elke dag te zien om 11.30 uur. Tijden kunnen afwijken als omstandigheden dat vereisen.

Lichtshow met muziek en gesproken verhaal

De show bestaat uit spectaculaire beelden, muziek en een gesproken verhaal over meer dan tweehonderd jaar museumgeschiedenis. De tweeduizend jaar oude Egyptische tempel is de drager van het verhaal. Daarin wordt onder andere verteld over de geschiedenis van de tempel en de komst ervan naar Leiden in de jaren 1970. De tempel zelf lijkt daarbij in gekleurde lichtstralen uiteen te spatten om daarna weer steen voor steen te worden opgebouwd. Daarna passeren topstukken uit de collectie de revue in uitgekiende projecties.

Mr.Beam

Het ontwerp van de presentatie is van Mr.Beam Projection Art Studio. De werken van Mr.Beam worden wereldwijd vertoond en zijn bekroond met diverse prijzen.

Dank aan BankGiro Loterij

De lichtshow is gerealiseerd dankzij een extra schenking van €  522.000 van de BankGiro Loterij in 2017. Van dit bedrag werd o.a. ook het gehele verlichtings- en geluidssysteem in de Tempelzaal vervangen.

Bezoek ons: