34e Steentijddag | 3 februari 2024

Op zaterdag 3 februari 2024 wordt voor de 34e keer de Steentijddag georganiseerd. Dankzij de Call for Papers en veel interessante ontdekkingen uit afgelopen tijd is het wederom gelukt om een gevarieerde dag samen te stellen met bijdragen over interessant onderzoek uit diverse perioden en met verschillende thema’s. Er is geen mogelijkheid om de dag digitaal bij te wonen. Dus komt allen!

Praktische informatie

  • De dag wordt gehouden in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1 in Leiden. De inschrijving vindt plaats van 10.30 tot 11.00 uur in de centrale hal.
  • Tijdens de lunch in het Lipsiusgebouw kunnen vondsten worden getoond en worden boeken en tijdschriften verkocht en gekocht. Indien u voor boekenverkoop een tafel nodig heeft, verzoeken we u dit tijdig te melden via
  • De borrel na afloop is in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 in Leiden.
  • De kosten voor deelname, inclusief lunch en borrel, bedragen € 25. Uw online betaling dient uiterlijk op 25 januari 2024 binnen te zijn. (Indien de betaallink is verlopen, graag uw deelnamebedrag van € 25 per persoon overmaken op NL60INGB0006037287 t.n.v. Stichting Archeologie, o.v.v. deelname steentijddag 2024 en uw naam.) Na 25 januari kunnen we uw aanmelding helaas niet meer ongedaan maken of restitueren. Er kan wel iemand anders in uw plaats komen.

Voorlopig programma en abstracts (volgen z.s.m.)

Wat is de Steentijddag?

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag in februari. Het is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de Stichting Steentijdarcheologie.

Blijf op de hoogte

Wilt u voortaan snel en gemakkelijk op de hoogte blijven over de Steentijddag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de Stichting Steentijdarcheologie.

Steentijddag 2022 Verslag

Steentijddag in februari 2020

Steentijddag 2022 Verslag

Steentijddag in februari 2020