Steentijddag 2022-2023

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd plaatsvond op de eerste zaterdag in februari. Vanwege de corona-gerelateerde beperkingen beraadt het bestuur zich op een verplaatsing van de Steentijddag naar begin oktober. In 2022 of 2023 wordt daar mogelijk mee aangevangen. De Steentijddag is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de Stichting Steentijdarcheologie.

Lees meer
Steentijddag historie Steentijddag 2020 Abstracts Werkgroep

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Steentijdarcheologie is samengesteld uit een groep Steentijd-liefhebbers uit alle delen van het land. Allen zetten zich belangeloos in om elk jaar weer een interessant programma samen te stellen.

Lees meer
Steentijddag werkgroep

Archief en historie

De Steentijddag werd aanvankelijk bedacht als een studiedag voor archeologen actief op het gebied van de Steentijd. Uitgangspunt was dat inhoudelijke informatie over het steentijdonderzoek in Nederland met elkaar kon worden uitgewisseld. Daar was bij de jaarlijkse Reuvensdagen nauwelijks meer plaats voor.

Lees meer
Steentijddag historie