Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Steentijddag 2021 online

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in principe altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag in februari. De 31ste Steentijddag staat gepland voor zaterdag 6 februari 2021, maar zal vanwege corona worden gehouden in de vorm van een online steentijdlezingenmiddag. De Steentijddag is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de Stichting Steentijdarcheologie.

Lees meer

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Steentijdarcheologie is samengesteld uit een groep Steentijd-liefhebbers uit alle delen van het land. Allen zetten zich belangeloos in om elk jaar weer een interessant programma samen te stellen.

Lees meer

Archief en historie

De Steentijddag werd aanvankelijk bedacht als een studiedag voor archeologen actief op het gebied van de Steentijd. Uitgangspunt was dat inhoudelijke informatie over het steentijdonderzoek in Nederland met elkaar kon worden uitgewisseld. Daar was bij de jaarlijkse Reuvensdagen nauwelijks meer plaats voor.

Lees meer