Steentijddag 2022

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in principe altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag in februari. De 32ste Steentijddag staat gepland voor zaterdag 5 februari 2022. Het is de bedoeling om de bijeenkomst weer fysiek in het Lipsiusgebouw te laten plaatsvinden, indien dat mogelijk is. De Steentijddag is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de Stichting Steentijdarcheologie.

Lees meer
Steentijddag historie Steentijddag 2020 Abstracts Werkgroep

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Steentijdarcheologie is samengesteld uit een groep Steentijd-liefhebbers uit alle delen van het land. Allen zetten zich belangeloos in om elk jaar weer een interessant programma samen te stellen.

Lees meer
Steentijddag werkgroep

Archief en historie

De Steentijddag werd aanvankelijk bedacht als een studiedag voor archeologen actief op het gebied van de Steentijd. Uitgangspunt was dat inhoudelijke informatie over het steentijdonderzoek in Nederland met elkaar kon worden uitgewisseld. Daar was bij de jaarlijkse Reuvensdagen nauwelijks meer plaats voor.

Lees meer
Steentijddag historie