Samenwerking met vijf jaar verlengd

De VriendenLoterij, dé loterij die zich inzet voor cultuur in Nederland, blijft het Rijksmuseum van Oudheden de komende vijf jaar (2024-2028) financieel ondersteunen. Vanuit de reguliere steun ontvangen we €200.000 per jaar. Samen met de wisselende inkomsten vanuit het geoormerkt werven (bij elkaar gemiddeld €550.000 per jaar ) stelt dat ons in staat om tijdelijke tentoonstellingen zoals Byblos, Kemet en Het jaar 1000 te financieren. Daarnaast worden nieuwe collectieaankopen gedaan en kunnen we de vaste collectie blijven onderhouden. Het museum is de VriendenLoterij zeer erkentelijk voor de continuering van dit partnerschap.

Minimaal veertig procent lotprijs naar organisaties

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk te maken. Als deelnemer kunt u zelf kiezen voor welke organisatie of instelling u meespeelt en maakt u direct kans op mooie prijzen. Minimaal veertig procent van de lotprijs komt ten goede aan de 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken.

Dankzij de deelnemers

Jonne Arnoldussen, managing director van de VriendenLoterij: “We zijn trots de samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden voor een periode van vijf jaar te kunnen verlengen. We dragen er graag aan bij dat dit museum met een rijke collectie zich ook de komende jaren verder kan ontwikkelen. Onze grootste dank gaat daarbij uit naar onze deelnemers die deze verlenging mogelijk maken.”

Museumkaart banner