Boekpresentatie door Tialda Hoogeveen en Annemiek Schellenbach

Ben jij klaar voor een reis terug in de tijd? Dan mag je de boekpresentatie van Van oermens tot jou niet missen! Schrijfster Tialda Hoogeveen en illustrator Annemiek Schellenbach presenteren deze dag hun nieuwste boek in het museum. Het vertelt het bijzondere verhaal van de evolutie van de mens. Wie waren onze mysterieuze verre voorouders?

  • datum: zondag 2 juni 2024
  • tijd: 12.00 – 13.30 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis
  • leeftijd: vanaf 10 jaar

Van oermens tot jou verschijnt 29 mei 2024 bij uitgeverij Ploegsma en kost € 19,99.

Van oermens tot jou

Jij bestaat nog niet zo lang, maar de mens wel. Via vele mysterieuze voorouders kom je uiteindelijk uit bij wie je nu bent. In je dna zitten nog stukjes informatie van die verre voorouders. Maar wie zijn deze aapmensen en mensapen? Maak kennis met Handige Harrie, Odette de Ontdekker, neanderthaler Krijn en vele anderen. Door langzaam te veranderen, hebben zij zich steeds aangepast aan een andere omgeving. Daardoor veranderden ze zelf ook steeds een beetje. Al onze voorouders zijn uitgestorven. Er is nog maar één mensensoort over, de homo sapiens. Jij dus, en al die andere acht miljard moderne mensen.

Programma

Tialda Hoogeveen en Annemiek Schellenbach zullen samen kort vertellen over het boek, waarna ruimte is voor het publiek om vragen aan hen te stellen. Daarna is er een knutselactiviteit voor de kinderen, waarbij we samen een grote muurschildering gaan maken. Uiteraard is er ook ruimte om je eigen exemplaar van Van oermens tot jou te laten signeren door Tialda en Annemiek.

Van oermens tot jou

Aanmelden

Wil je de boekpresentatie van Van oermens tot jou bijwonen? Meld je dan gratis aan via onderstaand formulier. Kun je later toch niet komen? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met je plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? Je ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid