Kindercollege over Doggerland, een van de grootste archeologische vindplaatsen van Europa. Met Luc Amkreutz en archeoloog/kinderboekenschrijfster Linda Dielemans (februari 2022).
Een gezicht voor Krijn, eerste Neanderthaler van Nederland. Met Luc Amkreutz en de gebroeders Kennis, wereldberoemde ‘paleo artists’ (september 2021).
Luc Amkreutz leidt u door de (voorbije) tentoonstelling ‘Doggerland - verloren wereld in de Noordzee' in het Rijksmuseum van Oudheden (juni 2021).
Luc Amkreutz geeft een online mini-college over Doggerland, een van de grootste archeologische vindplaatsen van Europa (maart 2021).
Luc Amkreutz leidt u door de (voorbije) tentoonstelling ‘Tempels van Malta' in het Rijksmuseum van Oudheden (mei 2021).
Luc Amkreutz vertelt over een recente aanwinst in de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden: een vechtzwaard uit de bronstijd, gevonden aan de oevers van de Maas (februari 2021).
Jasper de Bruin neemt u mee naar Romeinse opgravingen bij Hazerswoude, langs de Oude Rijn in Zuid-Holland. Met Wilfried Hessing, directeur Vestigia BV (november 2021).
Jasper de Bruin vertelt over de opgraving in 2020 van een Romeins fort bij de plaats Valkenburg in Zuid-Holland (juli 2021).
Jasper de Bruin leidt u door de (voorbije) tentoonstelling ‘Romeinen langs de Rijn' in het Rijksmuseum van Oudheden (februari 2021).
Jasper de Bruin vertelt over een recente aanwinst in de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden: een Romeinse eikenhouten paal uit ongeveer 125 na Chr. met de inscriptie COH II CR (oktober 2020).
Online mini-college 'Romeinen in Nederland', door Jasper de Bruin (Aflevering 4, oktober 2020)
Online mini-college 'Romeinen in Nederland', door Jasper de Bruin (Aflevering 3, oktober 2020)
Online mini-college 'Romeinen in Nederland', door Jasper de Bruin (Aflevering 2, oktober 2020)
Online mini-college 'Romeinen in Nederland', door Jasper de Bruin (Aflevering 1 oktober 2020)
Daniel Soliman leidt u door de (voorbije) tentoonstelling ‘Kemet - Egypte in hiphop, jazz, soul & funk' in het Rijksmuseum van Oudheden (maart 2023).
Daniel Soliman neemt u mee naar het Mosplein in Amsterdam, waar een Koptisch-Orthodox kerkgebouw staat, met pyramides en een anch-teken op de gevel (augustus 2021).
Daniel Soliman leidt u door de (voorbije) tentoonstelling ‘Verbeelding van Egypte' in het Rijksmuseum van Oudheden (februari 2021).
Annemarieke Willemsen vertelt over de vondst van de 'schat van Hoogwoud' in Noord-Holland, samen met de vinder Lorenzo Ruijter (maart 2023).
Annemarieke Willemsen leidt u door de (voorbije) tentoonstelling ‘5000 jaar kralen' in het Rijksmuseum van Oudheden (februari 2022).
Annemarieke Willemsen neemt u mee naar het Merovechpark in Rijnsburg. Het park is aangelegd op een grafveld uit de Merovingische tijd (september 2021).
Vriendenvereniging RoMeO schonk een bijzondere verzameling Limburgse bodemvondsten aan het museum. Annemarieke Willemsen laat een paar bijzondere stukken zien (augustus 2021).
David Kertai neemt u mee naar de oevers van de Oude Rijn, waar hij vertelt over de grote rol die rivierklei heeft gespeeld in het oude Midden-Oosten (augustus 2021).
Ruurd Halbertsma vertelt over de bijzondere aanwinst van een collectie cameeën: de verzameling van Derek Content, een Amerikaan van Nederlandse komaf (december 2022).
In 2022 werd het marmeren portret van de Romeinse keizer Severus Alexander aan de museumcollectie toegevoegd. Ruurd Halbertsma vertelt over het hoe en waarom (maart 2022).
Ruurd Halbertsma neemt u mee naar Haarlem en Rotterdam en vertelt over een van de beroemdste beeldengroepen uit de oudheid: De Laocoöngroep (augustus 2021).
Online mini-college over de zogenaamde 'Grand Tour-reizen' door Italië uit de 19de eeuw, door Ruurd Halbertsma (mei 2020)
Restaurator Renske Dooijes vertelt over de restauratie van de Romeinse sarcofaag van Simpelveld en een verstopt dubbeltje (december 2021).
Reastaurator Eliza Jacobi vertelt over de restauratie van een Egyptische codex uit de zesde eeuw, het oudste gebonden boek in een Nederlandse collectie dat compleet is (november 2020).