Interactieve rondleiding

Wat kon je ruiken in een Romeinse keuken? Wat waren de badrituelen van de Romeinen? Was er tweeduizend jaar geleden echt ook al vloerverwarming? En welke gebruiken of producten van toen kennen we nu nog steeds? Kortom, wat kan het leven van vroeger ons tegenwoordig bieden? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod in de interactieve rondleiding Welkom in een Romeinse villa bij de tentoonstelling Romeinse villa’s in Limburg. Samen met de museumdocent ga je met je studenten op verkenning door het leven in en rondom de landerijen in Limburg. De studenten kijken, tekenen en debatteren. Samenwerken en hands-on doen staan centraal. Kom langs in Leiden en beleef het leven als een Romein in Limburg!

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • tijden: 09.00. 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: 75 minuten
  • kosten: gratis (max. 30 studenten)

Reserveren

We verzoeken per 15 studenten één begeleider mee te nemen. Meer begeleiders zijn welkom (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een actieve, ondersteunende rol.

Probeer het museum gratis uit!

Wil je vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor je studenten is? Dat kan! Als je de bon onderaan de pagina print en inlevert bij de kassa van het museum ontvang je een gratis entreebewijs. Let op: graag vooraf online reserveren als ‘RMO-voucher’. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2024)

Interactieve rondleiding Welkom in een Romeinse villa | Romeinen studenten