VriendenLoterij verrast met structurele extra gift

Op dinsdag 12 maart 2024 bracht de VriendenLoterij een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. In hun tas met jaarlijkse cheques zat een heel grote verrassing: een extra cheque van € 50.000 voor het Rijksmuseum van Oudheden. Dit bedrag ontvangen we vanaf nu structureel jaarlijks extra, om in tijden van stijgende kosten de kwaliteit van de programmering en tentoonstellingen te waarborgen. In totaal krijgt het museum daarmee dit jaar een bedrag van € 704.803 van de VriendenLoterij.

Stijgende kosten

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: “Het is fantastisch dat we dit jaar deze extra impuls aan de Nederlandse musea kunnen geven, zodat ze zich ook in tijden van stijgende kosten kunnen toeleggen op de inhoudelijke programmering. Over 2023 schenken we een bedrag van meer dan € 100 miljoen aan cultuur in Nederland. Samen met onze partners maken we ons hard voor ons nationaal erfgoed. Zo houden we kunst en cultuur optimaal toegankelijk voor iedereen.” Ook Wim Weijland, directeur Rijksmuseum van Oudheden, is blij: “De jaarlijkse steun van de VriendenLoterij is voor ons bijzonder waardevol en we zijn dan ook zeer erkentelijk voor de extra € 50.000 die het museum vanaf dit jaar extra ontvangt. Daarmee kunnen wij een veelheid van extra initiatieven realiseren – iets wat we graag doen en zullen blijven doen.”

€ 143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van € 143,5 miljoen schenken aan zestig culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie ze mee willen spelen. Minimaal veertig procent van hun lotprijs komt dan ten goede aan die organisatie.

VriendenLoterij extra cheque 2024

Blije RMO-gezichten in maart 2024 bij de overhandiging van twee prachtige bedragen