Adres en route

Museumentree aan het RapenburgMuseumentree aan het Rapenburg
Looproute vanaf NS-station Leiden CentraalLooproute vanaf NS-station Leiden Centraal
Looproute vanaf bushalte BreestraatLooproute vanaf bushalte Breestraat

In de voorjaarsvakantie is het museum ook open op maandag 19 en 26 februari 2018.


Lopen vanaf NS-station Leiden Centraal

Het Rijksmuseum van Oudheden ligt in het historische centrum van Leiden, op tien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal.

Plan uw ov-reis via de NS-website of via 9292

« klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Met de bus vanaf NS-station Leiden Centraal

De dichtsbijzijnde bushalte bij het Rijksmuseum van Oudheden is halte Breestraat. Vanaf NS-station Leiden Centraal gaan diverse buslijnen (2, 4, 5, 45, 169, 187, 400) naar het stadscentrum en langs deze halte. De busreis is kort en duurt ca. vier minuten.

Plan uw ov-reis via 9292

Met de auto naar Leiden

Leiden is uitstekend bereikbaar per auto, maar het oude centrum is krap en parkeren is erg lastig. Lees hieronder ons advies om te parkeren op terrein Haagweg.

« klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Parkeren op terrein Haagweg

Voor het museum (Rapenburg 28) kunt u alleen betaald parkeren. Bovendien is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We adviseren daarom uw auto te parkeren op het dichtbij gelegen Parkeerterrein Haagweg. Vanaf dit grootste parkeerterrein van Leiden (750 plaatsen) brengen om de paar minuten gratis pendelbusjes u naar het museum. Voor de terugweg kunt u bellen om u weer op te laten halen: 071 - 512 0071.

Parkeerterreinen en -garages Leiden centrum

Kijk voor een overzicht van alle parkeermogelijkheden in en rond het centrum van Leiden op de Parkeerwijzer van de gemeente Leiden.

Voor bussen en touringcars zijn er haltes aan de rand van het centrum, op de Korevaarstraat en de Lammenschansweg. Let op: in het centrum van Leiden is rijden of (tijdelijk) stoppen met een bus niet toegestaan.

De weg vinden in het museumgebouw

In het museumgebouw kunt u met uw smartphone¹ de weg vinden via gps-bepaling op Indoor Google Maps. Hiervoor moet u wel de app van Google Maps op uw telefoon hebben staan. Schakel de functie 'toegang tot mijn locatie' in (onder Instellingen > Locatieservices). De navigatie werkt vervolgens automatisch: inzoomen op het gebouw volstaat. Het bekende 'blue dot'-icoontje geeft je locatie aan en detecteert automatisch de juiste etage. In het museum is gratis wifi.

¹ Voor wie geen smartphone heeft: elke bezoeker krijgt een museumplattegrond bij het entreekaartje.