Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Tijdreis in Leiden

Op zoek naar een uitje voor de zomervakantie 2020? Kom dan naar het Rijksmuseum van Oudheden, aan de mooiste gracht van Leiden. Daar valt voor jong en oud van alles te ontdekken over het land van de farao’s, het machtige Romeinse rijk, de tijd van de mysterieuze Etrusken en de wereld van de oude Grieken.

3x leuk voor gezinnen in de zomervakantie 2020

Romeinse zomervakantie 2020 kinderen Romeinen langs de Rijn

Mummies, Romeinen en de oudste geschiedenis van Nederland

In onze museumzalen stap je duizenden jaren terug in de tijd, bijvoorbeeld in de wonderlijke wereld van Egyptische mummies, farao’s, piramides en hiërogliefen. Ook sta je oog in oog met levensgrote Romeinse keizers. Op de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland neem je een 300.000 jaar diepe duik in de geschiedenis van ons eigen land, van de prehistorie tot en met de middeleeuwen. Je tijdreis is compleet met een bezoekje aan de machtige goden en mythische helden van het oude Griekenland.

Egyptische tempel

Het grootste, niet te missen topstuk uit de collectie zie je in de grote entreehal van het museum: een echte Egyptische tempel voor de godin Isis, van tweeduizend jaar oud. Dagelijks wordt om 11.30 uur een spectaculaire lichtshow op de tempel geprojecteerd.

Bezoek ons: