Livestream-lezing door Nathalie de Haan

Dr. Nathalie de Haan (Radboud Universiteit) houdt een livestream-lezing over keizer Domitianus. Ze vertelt hoe hij als een van de slechtste keizers ooit de geschiedenis is ingegaan, ondanks de rust en voorspoed die zijn regeringsperiode kenmerkte. Hoe kon het zo misgaan met Domitianus?

  • datum: dinsdag 14 december 2021
  • tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • locatie: thuis via gratis livestream
  • georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum
  • onderdeel van de Domitianus-lezingenserie in het kader van de tentoonstelling God op aarde

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze lezing thuis gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online. De link blijft twee weken geldig, zodat u kunt terugkijken.

De laatste keizer van de Flavische dynastie

Vijftien jaar regeerde Domitianus als keizer van Rome, tussen 81 en 96, langer dan menig ander keizer. Er was sprake van interne stabiliteit, rust aan de grenzen en het centrum van Rome werd verfraaid met tal van gebouwen. Hij zette het beleid van zijn voorgangers voort, zijn populaire vader Vespasianus en alom geliefde broer Titus. Toch is Domitianus als een van de slechtste keizers ooit de geschiedenis ingegaan. Hij werd vermoord en zelfs de herinnering aan hem moest worden uitgewist. Hoe kon het zo misgaan?

Vriendenvereniging RoMeO

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert RoMeO, de vriendenvereniging van het museum, een avondlezing. Het museumcafé is deze avond geopend vanaf 19.30 uur. Voor de toegang tot het museum is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Domitianus modius verguisd en vergeten

Op deze maatbeker ('modius') is de naam van Domitianus weggehaald na zijn dood.