Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lezing door Bleda Düring

Bleda Düring is universitair hoofddocent Archeologie van het Nabije Oosten aan de Universiteit Leiden. Hij houdt deze avond een lezing over de opgravingen van Chlorakas-Palloures op Cyprus. De vondsten werpen nieuw licht op de Cypriotische kopertijd. Deze lezing wordt gehouden in het kader van de fototentoonstelling over Chlorakas-Palloures en de tentoonstelling Cyprus.

  • datum: dinsdag 12 november 2019
  • aanvang: 20.00 uur, zaal en museumcafé open vanaf 19.30 uur
  • locatie: Tempelzaal
  • kosten: € 5, RoMeO-leden gratis
  • toegang: reserveren is niet mogelijk, tickets uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het museum op de avond van de lezing

Een opgraving op Cyprus

De afgelopen jaren werd de archeologische site Chlorakas-Palloures (ten noorden van Paphos) bedreigd door bouwplannen. Om te voorkomen dat informatie verloren zou gaan, is de Universiteit Leiden opgravingen gestart, op initiatief van Cypriotisch Departement van Oudheden. Dat onderzoek heeft spectaculaire resultaten opgeleverd, waaronder de vondst van de oudste metalen bijl die tot nu toe bekend is op Cyprus. De archeologen legden ook het grootste ronde huis uit de late Chalcolithische periode bloot.

Vriendenvereniging RoMeO

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert RoMeO, de vriendenvereniging van het museum, een avondlezing. Het museumcafé is deze avond geopend vanaf 19.30 uur.

Bezoek ons: