Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met conservator Daniel Soliman naar 'Textiel uit Egypte'

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt conservator Daniel Soliman u mee naar de tijdelijke tentoonstelling Textiel uit Egypte. Tijdens de museumwandeling vertelt hij meer over het gebruik van textiel in het dagelijks leven en de betekenis van decoraties op bijvoorbeeld kleding en mummies.

  • datum: zondag 28 juni 2020
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • toegang: gratis (excl. museumentree) | vooraf aanmelden verplicht
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers

Textiel in het dagelijks leven

In Textiel uit Egypte ziet u weefsels uit het eerste millennium na Chr. De tentoonstelling laat zien hoe textiel werd geproduceerd en hoe het werd gebruikt in het dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het inwikkelen van de doden. Ook kledingstukken en meubelstoffen waren vaak rijkelijk gedecoreerd. De motieven bevatten elementen uit de oud-Egyptische cultuur, de Griekse cultuur, en het christendom. Daniel Soliman laat tijdens deze museumwandeling zien dat deze versieringen een mooi beeld geven van de leefwereld van de Egyptenaren in de laat-antieke periode en de vroege middeleeuwen.

Aanmelden

Verstuur het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze museumwandeling Textiel uit Egypte. U kunt slechts 1 persoon per aanmelding invullen. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het formulier opnieuw in voor die persoon.

  • Voer een getal tussen 1 en 4 in.
  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Museumwandeling Textiel uit Egypte

Bezoek ons: