Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lezing door Chen Mo, MA en prof. dr. Sven Günther

Waarom werd Latijn eerst gezongen in China? En hoe kwam een wolvin met de tweeling Romulus en Remus in Noordoost-China terecht? Onderzoekers Chen Mo, MA en prof. dr. Sven Günther vertellen gezamenlijk over de westerse klassieken in China.

  • zondag 11 april 2021
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur
  • deelname: gratis
  • voertaal: Engels

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

De westerse Klassieken in China

Waarom werd het Latijn aanvankelijk gezongen in China? Hoe vond een wolvin met de tweeling Romulus en Remus haar weg naar Changchun, in Noordoost-China? En wat hebben de Tacitus Trap en de Chinese social media gemeen? In deze cultuuroverstijgende presentatie maakt u kennis met de fascinerende kanten en ontwikkelingen van de westerse Klassieken in China. U ziet wat het Chinese perspectief kan bijdragen aan een ‘global Classics’ vandaag de dag.

Live Q&A

Na de lezing zal dr. Daniëlle Slootjes (Radboud Universiteit) een live Q&A voorzitten met beide sprekers. De voertaal van de lezing en Q&A is Engels.

Chen Mo

Chen Mo heeft Germanistiek (MA) gestudeerd aan de Universiteit van Heidelberg. Ze is docente Duits en werkt aan een promotieonderzoek over de receptive van de Klassieken in China en Duitsland aan het Institute for the History of Ancient Civilizations.

Sven Günther

Sven Günther is hoogleraar Classics en vice-directeur van het Institute for the History of Ancient Civilization. Zijn onderzoek concentreert zich op de sociaal-economische geschiedenis van de Griekse en Romeinse wereld, als ook op de numismatiek en de receptie van de geschiedenis van de Klassieken wereldwijd.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Klassieken in China

Kopie van de Romeinse wolvin, geschonken door Benito Mussolini aan de Chinese keizer Puyi. Nu in de School of History and Culture, Northeast Normal University, Changchun.

Bezoek ons: