Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Eros en seks naar Ovidius

In zijn nieuwe boek Klassieke liefde. Eros en seks naar Ovidius verkent Anton van Hooff de vele aspecten van seksualiteit in de klassieke oudheid. Hij volgt in dit boek Ovidius, de grote kenner van de liefde, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft.

 • datum: donderdag 12 maart 2020
 • tijd: 15.00 – 17.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
 • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
 • toegang: gratis (excl. museumentree) | graag vooraf aanmelden

Klassieke liefde. Eros en seks naar Ovidius verschijnt op 4 februari 2020 bij Uitgeverij Omniboek, en is deze middag te koop in de museumwinkel voor € 22,50 (336 pagina’s, paperback).

Liefde en seks in de oudheid

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, bijvoorbeeld: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek Ovidius, de grote kenner van de liefde, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde vele wetenswaardigheden op, en laat zien hoe de werken van Ovidius de kunst en literatuur in de afgelopen tweeduizend jaar hebben beïnvloed.

Over de auteur

Anton van Hooff was hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde al een reeks boeken over de klassieke oudheid waaronder Keizers van het Colosseum en De gouden eeuw van Rome. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften over onderwerpen uit de klassieke oudheid maar ook over meer recente geschiedenis. Bij Omniboek verscheen van zijn hand Het Plakkaat van Verlatinge.

Programma

 • 14.30-15.00 uur: inloop
 • 15.00-15.45 uur: welkomstwoord en lezing Anton van Hooff
 • 15.45-16.00 uur: overhandiging eerste exemplaar
 • 16.00-16.45 uur: gelegenheid het nieuwe boek te kopen en te laten signeren (museum sluit om 17.00 uur)

Aanmelden

Verstuur het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze boekpresentatie. U kunt slechts 1 persoon per aanmelding invullen. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het formulier opnieuw in voor die persoon.

 • *=verplicht veld
  Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Bezoek ons: