Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

De ontdekking van het beroemdste Egyptische graf

Speurneuzen opgelet! Op 27 juni is er een gratis online kindercollege over de ontdekking van het graf van de beroemde farao Toetanchamon. Het college wordt gegeven door assistent-conservator Marein Meijer en duurt maximaal 45 minuten.

  • datum: zondag 27 juni 2021
  • tijd: 14.00 – (ongeveer) 14.45 uur
  • locatie: livestream-college vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
  • leeftijd: vanaf 7 jaar
  • kosten: gratis

Aanmelden livestream

Meld je aan voor de online uitzending

Iedereen kan dit college gratis volgen. Je hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op je computer. Na aanmelding ontvang je een link, waarmee je via de browser op je pc, laptop, tablet of smartphone het college kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Verborgen schatten

Bijna honderd  jaar geleden speurde archeoloog Howard Carter in de woestijn van Egypte naar het verborgen graf van farao Toetanchamon. Hij had daarbij hulp van een groot opgravingsteam en het geld van de steenrijke Engelse graaf Lord Carnarvon. Na jarenlang ploeteren, zonder resultaat, vinden ze op 4 november 1922 dan eindelijk de trap naar de verborgen ingang van de tombe. “Kun je iets zien?”, vraagt Lord Carnarvon aan Howard Carter. “Ja”, luidt het antwoord, “allemaal prachtige dingen.” Na deze woorden openden de twee mannen het graf van Toetanchamon. Ze zagen als eersten de vele schatten die daar verborgen lagen.

Een spannend kindercollege

In het kindercollege over Toetanchamon neemt assistent-conservator Marein Meijer je mee op de zoektocht van Carter en Carnarvon naar het graf van farao Toetanchamon. Je komt alles te weten over de prachtige schatten die de jonge koning mee kreeg in zijn graf. Samen onderzoeken jullie de mogelijke antwoorden op vragen die nu nog steeds bestaan over Toetanchamons leven en dood. Bovendien leer je veel over het leven in het oude Egypte, het Egyptische dodenrijk en de goden van de Egyptenaren.

Kidsweek

Georganiseerd in samenwerking met Kidsweek

Graf Toetanchamon 1922 Kindercollege

Howard Carter en de sarcofaag van Toetanchamon (1922), foto: The New York Times

Bezoek ons: