Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Doe mee aan de leukste kennisquiz over de oudheid

De tiende editie van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is meteen de eerste online versie ooit. Test je kennis over de oudheid en strijd om de eerste plaats en daarmee eeuwige roem. De Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is het startschot van de Week van de Klassieken. De Week wordt gehouden van 8 t/m 18 april 2021 en heeft als thema: de inclusieve oudheid.

Antwoordformulieren teams

De documenten staan nu nog dicht, maar gaan vlak voor het begin van de Pubquiz open. Je kunt de schermen alvast klaarzetten via onderstaande links:

Aanmelden livestream

Meld je aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Zes rondes van tien vragen

In deze bijzondere editie kunnen classici, studenten, oud-gymnasiasten en oudheidfans vanuit huis zes rondes van tien vragen meekijken, of zich verenigen in teams en strijden om het hoogste podium. De vragen variëren van inkoppers tot breinbrekers en bestrijken de Griekse en Latijnse literatuur, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de oudheid.

Teams opgeven en instructiedocument

De Ken-Uw-Klassieken Pubquiz start om 19.30 uur en is voor iedereen te volgen via de livestream. Teams kunnen zich aanmelden door uiterlijk woensdag 7 april een e-mailbericht te sturen aan educatie@rmo.nl. In deze e-mail vermelden jullie naam van je team en de namen van de deelnemers. Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal zes deelnemers. Voor deelnemende teams is vanwege de bijzondere omstandigheden een instructiedocument opgesteld, dat de moeite waard is om van tevoren goed door te nemen.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Dies Latinus Romeinen Romeinse zaal

Bezoek ons: