Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Egyptische herfstvakantie

In de herfstvakantie kun je volop knutselen en speuren in het Rijksmuseum van Oudheden. Achter de Egyptische tempel is een zaal om knuffels te mummificeren, maskers te knutselen en te kleuren. Er zijn ook verschillende speurtochten door het museum en een gratis audiotour vol Egypte-verhalen van presentator Klaas van Kruistum. Na afloop krijg je een gratis Toetanchamon-poster mee naar huis (zolang de voorraad strekt).

  • data: zaterdag 10 t/m zondag 25 oktober 2020 (ook op maandag open)
  • tijd: 10.00 – 17.00 uur
  • vooraf je bezoek reserveren is verplicht
  • kosten: deelname aan knutselactiviteiten is gratis (excl. museumentree)
  • leeftijd: vanaf 7 jaar

Vanwege grote belangstelling en beperkte ruimte is de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon t/m zondag 25 oktober volgeboekt. Koop een regulier kaartje voor de rest van het museum en om mee te doen met de knutselactiviteiten.

Knutselen en knuffelmummies

Vergeet niet om je lievelingsknuffel mee te nemen naar het museum. Aan de knutseltafels kun je die mummificeren, naar Egyptische voorbeeld met meters verband en zelfgemaakte amuletten. Je kunt ook een masker maken van Toetanchamon of van een van de Egyptische goden. Zet jouw masker of knuffelmummie op Instagram met #RMO en wie weet win je wel een mooie prijs!

Ontdek het oude Egypte

Tip: neem eerst een kijkje in de Egyptische museumzalen, voordat je gaat knutselen. Daar is van alles te ontdekken over duizenden jaren oude farao’s, mummies, piramides, wonderlijke goden en hiërogliefen uit Egypte. Zo doe je inspiratie op voor je masker. Extra leuk wordt het met de Dummie de Mummie-speurroute (€2,95 | te koop aan de kassa), of met onze gratis audiotour vol Egypte-verhalen van presentator Klaas van Kruistum.

¹ Voor de looptijd van kinderactiviteiten tijdens schoolvakanties baseren we ons op de vakantie-adviesdata van de Rijksoverheid.

Bezoek ons: