Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Virtuele reis door Romeins Nederland met game Romeinen Quest

De game Romeinen Quest neemt je mee op een avontuurlijke reis door Nederland in de Romeinse tijd, tweeduizend jaar geleden. Download de app op je telefoon en volg de karakters Marcus, Caius, Flavia of Valeria in het museum. Door puzzels te kraken en te speuren naar aanwijzingen bepaal jij hun reis en hun lot. Onderweg verzamel je bijzondere Romeinse voorwerpen. Zo leer je al gamend de mooiste verhalen over de museumcollectie kennen. Het spelen van een reis duurt 20 tot 40 minuten per karakter.

  • geschikt voor alle liefhebbers van de Romeinen en archeologie
  • leeftijd: vanaf 10 jaar
  • gratis te downloaden in de App Store (Apple) en Play Store (Android, als onderdeel van de Limes-app).

Avontuur in Romeinse forten en tempels voor goden

Romeinen Quest neemt je terug naar de tijd waarin Nederland onder het gezag van de Romeinen stond. Samen met soldaat Marcus, priesteres Flavia, handelaar Caius en edelvrouw Valeria beleef je in de vaste tentoonstelling Nederland in de Romeinse tijd een virtueel avontuur met animaties en filmpjes. De game neemt je mee naar Romeinse forten langs de kust en landerijen op het Limburgse platteland. Je bezoekt ook de tempels van de godin Nehalennia in Zeeland.

Met slim speurwerk kun je de levensloop van het door jou gekozen karakter bepalen en meebeleven:

Edelvrouw Valeria

Ga je op pad met de rijke Romeinse dame Valeria? Zij en haar zus zijn heel erg ziek. Helpen je keuzes Valeria op tijd een dokter of een medicijn te vinden? Haar lot ligt in jouw handen.

Soldaat Marcus

Of volg jij het spannende levenspad van de soldaat Marcus? Jullie speuren samen in het Romeinse fort van Velsen en bij de tempels van Domburg. Ga op zoek naar een kostbare gouden helm en naar Marcus’ verdwenen vrienden.

Priesteres Flavia

De ouders van Flavia denken dat ze vervloekt is. Daarom stuurden ze haar naar de tempel in Nijmegen om priesteres te worden. Jij kunt Flavia tegen de vloek beschermen: je bepaalt haar toekomst door de beslissingen die je neemt in het spel.

Handelaar Caius

De marktkraam van de gierige handelaar Caius brandt af en hij raakt al zijn geld kwijt. Jij gaat met hem op zoek naar een nieuw fortuin. Help hem beslissen waarvoor hij het geld gaat gebruiken: een mooie bruiloft voor zijn dochter of zijn eigen geluk.

App Romeinen Quest

De makers

De Romeinen Quest is gemaakt door Erfgoedbureau Novitas Heritage (gespecialiseerd in het verwerken van erfgoed in games), in samenwerking met Flavour, InCamera, illustrator Munir de Vries en het Rijksmuseum van Oudheden.

Bezoek ons: