Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Vier je verjaardag met Dummie de mummie

Dummie de mummie is de hoofdpersoon uit de gelijknamige verhalen van Tosca Menten. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes schuif je aan bij de feestelijke verjaardagstafel. Daarna gaan jullie het museum in om de verloren scarabee van Dummie te zoeken. Toen hij met zijn vrienden Goos en Klaas op bezoek was om onze Egyptische tentoonstelling te zien, heeft hij ergens zijn scarabee verloren. En zonder dit amulet is hij heel erg ziek geworden…

Dummie de mummie tempel

Over het feestje

Klaas, Goos en Dummie zijn op bezoek geweest in het Rijksmuseum van Oudheden. Ze hebben daar de Egyptische tentoonstelling bezocht en zagen er veel voorwerpen uit het land van Dummie. Helaas heeft Dummie ergens zijn scarabee (een amulet) verloren en nu is hij heel erg ziek. Goos heeft een brief geschreven, waarin hij jullie vraagt of jullie hem willen helpen zoeken naar de scarabee. Zo kan Dummie weer beter worden. Dummie heeft gelukkig wat aanwijzingen opgeschreven en aan de hand daarvan gaan jullie in de Egyptische zalen op zoek naar zijn scarabee.

In het museum

Na betaling aan de kassa neemt een medewerker van het museum iedereen mee naar de verjaardagstafel. Hier ligt een cadeautje voor de jarige klaar. Na een uitleg van de museummedewerker krijgen jullie een ketting en een speurroute. Vanaf dit moment neemt de museummedewerker jullie en de ouders/begeleiders mee het museum in.

Greetz-uitnodigingskaarten

Greetz heeft twee uitnodigingskaarten gemaakt, speciaal voor dit Dummie de mummie-verjaardagsfeestje! Ga naar de Greetz-website en nodig al je vrienden en vriendinnen uit met deze of deze kaart.

Reserveren

Je kunt het Dummie de mummie-feestje online reserveren, of telefonisch via de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Bij dit feestje is inbegrepen:

  • Toegang museum
  • Volledige begeleiding door museummedewerker
  • Egyptische kettingen voor alle kinderen (om te lenen)
  • Spannende Dummie-speurroute
  • Hiërogliefenworkshop
  • Een boek van Dummie de mummie voor de jarige
  • Voor elk kind een Dummie-oorkonde en een poster om mee te nemen

Dummie de mummie-kindermenu

Wie de Dummie-speurtocht of het Dummie-verjaardagspartijtje heeft gedaan, heeft na afloop vast wel trek in iets lekkers. Daarom is er in het museumcafé het Dummie de mummie-kindermenu. Je kunt kiezen uit:

  • Chocolade- of vanille-muffin met glas limonade (€ 3)
  • Verjaardag-slagroomtaartpunt met een glas limonade (€ 4,25)
  • Lunchbox met zachte bol ham of kaas, krentenbol, pakje sap en een verrassing (€ 5,75)

Verjaardagsfeestje Mo en Spits

Er is ook een verjaardagsfeestje voor kinderen van 4 tot 8 jaar:

Kijk ook eens op de Dummie de mummie-website

Bezoek ons: