Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Vanwege de corona-maatregelen organiseren we tot en met augustus geen kinderactiviteiten in groepsverband. Per 1 september 2021 zijn de verjaardagsfeestjes weer te reserveren.

Vier je verjaardag met Dummie de mummie

Samen met je vriendjes en vriendinnetjes schuif je aan bij een feestelijke verjaardagstafel. Daarna gaan jullie het museum in om de verloren scarabee van Dummie te zoeken. Toen hij met zijn vrienden Goos en Klaas op bezoek was om onze Egyptische tentoonstelling te zien, heeft hij ergens zijn scarabee verloren. En omdat hij zijn amulet niet meer heeft, is hij heel erg ziek geworden…

 • geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar
 • kosten: € 115 (deze prijs is geldig voor groepen tot 10 kinderen, incl. 2 begeleiders)
 • duur: 2 uur
 • beschikbare dagen: woensdag, zaterdag of zondag
 • aanvangstijden: woensdag: 13.30 uur, zaterdag en zondag: 10.30 uur

De verloren scarabee van Dummie

Klaas, Goos en Dummie zijn op bezoek geweest in het Rijksmuseum van Oudheden. Ze hebben daar de Egyptische tentoonstelling bezocht en zagen er veel voorwerpen uit het land van Dummie. Helaas heeft Dummie ergens zijn scarabee (een amulet) verloren en daardoor is hij heel erg ziek geworden. Goos heeft een brief geschreven, waarin hij jullie vraagt hem te helpen zoeken naar de scarabee. Zo kan Dummie weer beter worden. Dummie heeft gelukkig wat aanwijzingen opgeschreven en aan de hand daarvan gaan jullie in de Egyptische zalen op zoek naar zijn scarabee.

Hoe verloopt de ochtend of de middag?

Na betaling aan de kassa neemt een medewerker van het museum iedereen mee naar de verjaardagstafel. Hier ligt een cadeautje voor de jarige klaar. Na een uitleg van de museummedewerker krijgen alle kinderen een ketting en een speurroute. De kinderen en ouders/begeleiders gaan dan het museum in, naar de Egyptische zalen.

Greetz-uitnodigingskaarten

Greetz heeft twee uitnodigingskaarten gemaakt, speciaal voor dit Dummie de mummie-verjaardagsfeestje. Ga naar de Greetz-website en nodig iedereen uit met deze of deze kaart.

Reserveren

U kunt het Dummie de mummie-verjaardagsfeestje telefonisch reserveren via de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Vanwege de corona-maatregelen organiseren we tot en met augustus geen kinderactiviteiten in groepsverband. Per 1 september 2021 zijn de verjaardagsfeestjes weer te reserveren.

Bij dit feestje is inbegrepen:

 • toegang museum
 • volledige begeleiding door museummedewerker
 • Egyptische kettingen voor alle kinderen (om te lenen)
 • spannende Dummie-speurroute
 • hiërogliefenworkshop
 • een boek van Dummie de mummie voor de jarige
 • voor elk kind een Dummie-oorkonde en een poster om mee te nemen

Andere verjaardagsfeestjes

Er zijn nog meer verjaardagsfeestjes in het Rijksmuseum van Oudheden:

Dummie de mummie is de hoofdpersoon uit de gelijknamige verhalen van Tosca Menten. Kijk ook eens op de Dummie de mummie-website

Lesbrief Dummie de mummie verjaardagsfeestje

Andere Dummie de mummie-activiteiten

Al het nieuws Alle activiteiten

Bezoek ons: