Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Los jij het mysterie achter de moord op Domitianus op?

96 na Christus: wie heeft de Romeinse keizer Domitianus vermoord? En waarom gaf de Senaat opdracht om iedere herinnering aan hem uit te wissen? Speel de acht mini-games in het museum, vind de aanwijzingen en los het mysterie op.
– vanaf 17 december 2021 –

App bij tentoonstelling Keizer Domitianus

Met deze app maak je in de tijdelijke tentoonstelling Keizer Domitianus op interactieve wijze kennis met het leven van de Flavische keizers in Rome, en keizer Domitianus in het bijzonder. Je bekijkt en bestudeert hiervoor verschillende voorwerpen in het museum (internationale topstukken!) en geschreven bronnen.

Een kapster en een gladiator

Verschillende Romeinse karakters, waaronder een kapster en gladiator, nemen je mee terug in de tijd. Je begint in 96 na Christus, het jaar waarin Domitianus is vermoord. Met zijn dood kwam de vergetelheid: de bouwwerken van zijn hand in Rome bleven staan, maar Domitianus’ beelden werden vernietigd en zijn naam werd van gebouwen en objecten verwijderd. Wat betekent het om herinneringen uit te wissen en wat weten we eigenlijk over deze keizer?

Levels in het museum, thuis en in Rome

De app heeft verschillende levels. Het spelen van het tentoonstellingslevel doe je in het museum. Dit duurt ongeveer dertig minuten. Aanvullend kun je, zowel thuis als in Rome zelf, de verdiepende levels van de app spelen.

De makers

De Domitianus-app is gemaakt door Entertainment Game Apps Ltd., gespecialiseerd in het creëren van serious games waarin geschiedenis en cultureel erfgoed de hoofdrolspelers vormen. Ze werkten samen met Newcastle University (Engeland) en het Rijksmuseum van Oudheden.

Bezoek ons:

Logo Facebook Logo Twitter Logo Instagram Logo Pinterest