Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Where the past meets the future

Archeonacht is een avond vol archeologiebeleving en een spannend programma: je ontdekt dat archeologie dichterbij is dan je denkt. Met workshops, interactieve sessies, en vele andere activiteiten.

  • datum: zaterdag 5 oktober 2019
  • tijd: 19.00 – 22.00 uur
  • locatie: Rijksmuseum van Oudheden
  • toegang: € 10 (early birds: € 8,50 | kinderen t/m 14 jaar: gratis)
  • koop tickets

De Archeonacht is een initiatief van Stichting Nationale Archeologiedagen en wordt geprogrammeerd door de Young Underground Professionals, een denktank van jonge professionals die archeologie dichter naar het publiek willen brengen. Met dank aan het Rijksmuseum van Oudheden.

Thema’s van nu

In gesprek met andere specialisten nemen archeologen hedendaagse thema’s onder de loep. Werd er bijvoorbeeld vroeger al drugs gebruikt? Is het populaire paleo-dieet eigenlijk wel ‘paleolithisch’ te noemen? En hoe realistisch zijn historische films als Troy en Redbad?

Workshop forensisch archeoloog

In een bijzondere workshop vertelt een forensisch archeoloog van het Nederlands Forensisch Instituut hoe archeologie wordt ingezet om misdrijven op te lossen en welke rol archeologen spelen bij het zoeken naar lichamen en botmateriaal.

Virtual reality en speeddates

Verder kun je met virtual reality in het verleden stappen, op speeddate gaan met een archeoloog, meedoen aan het historische culinaire programma, workshops volgen waarin je in de huid van een archeoloog kruipt, en nog veel meer.

Archeonacht

De Archeonacht in 2018

Archeonacht

Bezoek ons: