Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Voor nieuwsgierige speurneuzen vanaf 7 jaar

In deze audiotour presenteert de Griekse liefdesgodin Aphrodite haar talkshow Aphrodites favorieten. Ze laat je in de zalen van de tentoonstelling Cyprus haar favoriete voorwerpen en eilandbewoners zien. Ook vertelt ze over de archeologische ontdekkingen en de mooiste oude plekjes op Cyprus. Want dit zonnige eiland in de Middellandse Zee heeft een archeologische geschiedenis van meer dan negenduizend jaar oud.

  • Wanneer? Elke dag van 11 oktober 2019 t/m 15 maart 2020
  • Waar? Tentoonstellingszalen Cyprus, Rijksmuseum van Oudheden
  • Voor wie? kinderen vanaf 7 jaar
  • Hoe lang? Ongeveer 50 minuten
  • Hoe duur? Gratis (excl. museumentree)

Ontdek de geheimen van het eiland Cyprus

Wist je dat de godin Aphrodite volgens de verhalen van de oude Grieken uit het schuim van de zee bij Cyprus is geboren? Haar naam betekent dan ook ‘uit het schuim geboren’. Ze was godin van de liefde en de mooiste van alle Griekse godinnen. Op Cyprus kent ze iedereen. In de audiotour Aphrodites favorieten vertelt ze daarom honderduit over het eiland: verhalen over Apollo (de god van zon en licht), Aphrodites badkuip, de oorlogsgod Ares en een verkleedpartij voor een godenfeest.

Cyprus-prijsvraag

Met de Cyprus-prijsvraag maak je kans op een mooi prijzenpakket. Meedoen? Vul jouw favoriete object uit de tentoonstelling in op de folder die je krijgt bij je bezoek. Stop die in de box bij de kassa van het museum. Of verstuur het antwoord via dit formulier.

Kerstvakantie 2019 Aphrodites favorieten Cyprus kinderen audiotour Prijsvraag Cyprus

Bezoek ons: