Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Egypte

Ruim 1400 voorwerpen uit de wereldberoemde Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden vormen de vaste tentoonstelling 'Egypte', met ruime aandacht voor kleurrijke mummiekisten, fascinerende mummies en ontelbare goden.

Ga naar tentoonstelling

Klassieke wereld

De vaste tentoonstelling 'Klassieke wereld' toont de veelzijdigheid van de geschiedenis van het oude Griekenland, Etrurië en het Romeinse Rijk. U ziet de collectie niet alleen in al zijn schoonheid, maar ook in samenhang met de omringende culturen.

Ga naar tentoonstelling

Nederland in de Romeinse tijd

In de vaste tentoonstelling 'Nederland in de Romeinse tijd' draait alles om de Lage Landen in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling. U ziet ruim 450 voorwerpen die te maken hebben met verhalen over forten, handel, strijd, religie en meer.

Ga naar tentoonstelling

Archeologie van Nederland

Het complete overzicht van de archeologische geschiedenis van Nederland: aan de hand van 75 belangrijke archeologische vindplaatsen loopt u in 'Archeologie van Nederland' door ruim 300.000 jaar geschiedenis.

Ga naar tentoonstelling

Archeologie uit je achtertuin

'Archeologie uit je achtertuin' bestaat uit een tien meter lange ladekast met daarin de meest uiteenlopende archeologische vondsten uit meer dan 350 Nederlandse gemeenten. Uit elke gemeente is één object te zien.

Ga naar tentoonstelling

Nederlanders en het oude Nabije Oosten

In de vaste tentoonstelling 'Nederlanders en het oude Nabije Oosten' ontdekt u hoe voorwerpen uit bijvoorbeeld Syrië, Iran of het oude Mesopotamië in het Rijksmuseum van Oudheden terecht zijn gekomen.

Ga naar tentoonstelling

Nieuws en activiteiten

Al het nieuws Alle activiteiten

Onderwijs

Ga naar onderwijs