Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Geef een cursus in tekenacademie Studio RMO

Het Rijksmuseum van Oudheden biedt een bijzondere locatie voor uw cursus: Studio RMO, waar uw cursisten plaatsnemen tussen de mooiste gipsen replica’s uit de museumcollectie.

Entreeprijs, openingstijden en route

  • entreeprijs: € 12,50 p.p. (Museumkaart gratis)
  • adres: Rapenburg 28, Leiden (route en parkeren)
  • openingstijden Studio RMO: di t/m zo, 10.00 – 17.00 uur
  • er is een lift aanwezig

Vanwege werkzaamheden in aangrenzende zalen is Studio RMO tijdelijk gesloten van 16 maart t/m 24 april 2020.

Voor groepen tot twintig personen

Er is ruimte voor groepen tot twintig personen. Het museum zorgt voor krukjes en tekenborden, u zorgt voor tekenmaterialen. Er zijn ook tafels om aan te werken. Enkele beelden mogen aangeraakt worden. We rekenen geen zaalhuur. Wel kopen uw cursisten een kaartje bij de kassa (Museumkaart gratis).

Praktische informatie en reserveren

  • U kunt de zaal online reserveren of reserveren bij de Servicedesk van het museum, via telefoonnummer 071 – 5163 163. De zaal is beschikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Het maximum is drie uur per groep.
  • Op het door u gereserveerde tijdstip bent u de enige groep op zaal. Er lopen wel bezoekers.
  • U zorgt zelf voor tekenmaterialen. U kunt bij uw reservering aangeven of u gebruik wenst te maken van krukjes en tekenborden (max. twintig stuks). Deze staan op de cursusdag klaar in de zaal.
  • U kunt bij uw reservering aangeven of u een rondleiding wenst. Kosten € 75 (max twintig personen). Deze rondleiding betaalt u op de dag zelf aan de kassa.
  • Het is ook mogelijk in een van de andere museumzalen uw cursus te verzorgen of een arrangement in het Museumcafé te boeken.
  • Desgewenst vermelden we uw cursus op deze website. U kunt uw cursusinformatie mailen aan communicatie@rmo.nl (graag inclusief informatie hoe mensen zich kunnen aanmelden voor uw cursus).

Op de dag zelf

U ontvangt uw cursisten in de entreezaal. Hier kopen uw cursisten een kaartje bij de kassa (Museumkaart geldig) en bergen hun jassen en tassen op in de garderobe. Daarna neemt u uw cursisten mee naar de tentoonstellingszaal op de eerste verdieping.

Over Studio RMO

In Studio RMO (open t/m 30 augustus 2020) toont het Rijksmuseum van Oudheden de mooiste gipsen replica’s uit de collectie, zoals de Apollo Belvédère, de Venus van Arles en de afgietsels van het Parthenon. De beelden vertellen afzonderlijk hun verhaal – over oorlogen, goden en mythes – en laten gezamenlijk de ontwikkeling van de beeldhouwkunst in de oudheid zien. Ze functioneren als model voor het traditionele kunstonderwijs en zijn zo opgesteld dat ze goed zijn na te tekenen.

Te zien in Studio RMO

Beelden: Kouros van Tenea, Korè 675, Laocoön en zijn zoons, Demeter en Persephone (Parthenon-sculpturen), Discuswerper, Venus van Arles, Apollo Belvédère, Wagenmenner van Delphi, Borghesestrijder, zeven beelden van de tempel van Aphaia op Aegina, portret van Nefertiti, Venus van Milo (kleinere versie).

Reliëfs: Athena-groep van het Pergamon-altaar (ca. 2,5 x 3,5 meter), Metope met Lapith en Centaur (Parthenon), Metope met de appels der Hesperiden (tempel van Zeus in Olympia), grafstèle van Aristion, reliëf met gevleugelde genius (Nimrud), Egyptisch reliëf.

Tekenlessen in Studio RMO

Tekenles in Studio RMO

Bezoek ons: