Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

RMO thuis voor kinderen, families en leerkrachten

Egyptische en Griekse dierenspeurtocht

Met onze Egyptische en Griekse dierenroutes ga je online speuren naar (fabel)dieren in de vaste tentoonstellingen over het oude Egypte en het oude Griekenland. Hiervoor gebruik je Google Street View. Daarmee kun je namelijk in het Rijksmuseum van Oudheden kijken. Download de speurroutes onderaan deze pagina en lees de instructies. Je kunt ook een Egyptisch of een Grieks prijzenpakket winnen!

RMO-spellen

Samen kijken, onderzoeken en tekenen doe je met de activiteitenkaarten van het Rijksmuseum van Oudheden. Teken met elkaar een voorwerp na… uit je hoofd. Of bedenk zelf wat een mysterieus voorwerp zou kunnen zijn, en waar je het lang geleden voor kon gebruiken. Je kunt verschillende activiteitenkaarten (vanaf 7 jaar) downloaden onderaan deze pagina. Veel speelplezier!

Kleurplaten

Voor kinderen die van kleuren houden: onderaan deze pagina kun je vier kleurplaten downloaden. Er zijn platen van o.a. de mummiekist van Toetanchamon, een middeleeuwse mantelspeld en een mammoet uit de ijstijd.

Maak een Romeinse geldbuidel

Met een lap leer of vilt, een koord en een paar kleurige kralen maak je in een handomdraai een Romeinse geldbuidel.

Maak een shabti

De oude Egyptenaren gaven vaak kleine beeldjes mee in het graf van de overledenen. Die konden in het hiernamaals helpen met huishoudelijke klusjes of werken op het land. Maak zelf zo’n shabti van klei en verf.

Knutsel een sieraad

Maak je eigen ‘fibula van Dorestad’: een hele mooie middeleeuwse mantelspeld met edelstenen. Als we straks weer open zijn, kun je hem in het echt komen bekijken op de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland.

Maak een IJstijdpuzzel

Bor en Veer zijn twee kinderen die in de ijstijd leefden, althans, zoals archeologen denken dat ze in de ijstijd hadden kunnen leven. Download de leuke puzzel puzzel onderaan de pagina en kijk hoe Bor en Veer eruit zien.

Bouw een sfinx met Lego

Voor kinderen die van Lego houden: onderaan deze pagina kun je de instructies voor het bouwen van een Egyptische sfinx met Lego downloaden.

Vragen?

Onze medewerkers zitten van maandag t/m vrijdag klaar om uw vragen over het museum of de collectie te beantwoorden. Stuur een mail naar info@rmo.nl.

Topstukken uit onze collectie

Alle topstukken

Bezoek ons: