Thuis genieten van drie tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen Romeinen langs de RijnGlas en Verbeelding van Egypte zijn niet meer te zien. Maar via drie online rondleidingen kunnen we u alsnog een blik in de zalen van de inmiddels afgebroken tentoonstellingen gunnen.

Romeinen langs de Rijn

Conservator Jasper de Bruin neemt u mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn. In een kwartier tijd vertelt hij over het leven van alledag langs de Rijn, de rivier die tweeduizend jaar geleden in Nederland de noordgrens vormde van het Romeinse Rijk. U hoort verhalen over soldaten en families, bouw- en kookkunsten, spellen en vermaak, verbroedering en ruzies. En u ziet natuurlijk de archeologische objecten uit de tentoonstelling die Jaspers verhalen illustreren.

Glas

Projectleider en glasspecialist Jill van der Sterren neemt u mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Glas. In twaalf minuten tijd laat ze een ruime selectie van het mooiste glas uit de museumcollectie zien, onder andere afkomstig uit Egypte, de Klassieke wereld en Nederland. Jill vertelt over het vakmanschap van de glasmakers uit de oudheid, die uitzonderlijk bedreven waren in het maken van de fraaiste vormen en kleuren. Een expositie en rondleiding voor de fijnproevers onder de kunstliefhebbers.

Verbeelding van Egypte

Conservator Daniel Soliman neemt u mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Verbeelding van Egypte. In tien minuten tijd geeft hij u een indruk van de Europese, en in het bijzonder de Nederlandse beeldvorming van het oude Egypte. Je ziet bijzondere wetenschappelijke publicaties, romans, schitterende prenten en aquarellen, foto’s en andere archiefstukken. Ze komen uit de omvangrijke Egyptische verzameling van de wetenschappelijke bibliotheek van het museum. Zoals een catalogus uit de negentiende eeuw en een fotoalbum uit 1906.

Jasper de Bruin neemt u mee over de tentoonstelling 'Romeinen langs de Rijn'

Jill van der Sterren neemt u mee over de tentoonstelling 'Glas'

Daniel Soliman neemt u mee over de tentoonstelling 'Verbeelding van Egypte'