Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Conservator collectie Egypte

Dr. Lara Weiss
tel: +31 (0)71 5163 114
e-mail: l.weiss@rmo.nl
Volg Lara Weiss op Twitter

Studie en interesses

Lara Weiss (1980) studeerde egyptologie aan de universiteiten van Leiden en Berlijn en promoveerde in 2012 in Göttingen. Ze is bijzonder geïnteresseerd in het dagelijkse leven van de oude Egyptenaren en hun beleving van religie. Zowel haar masterscriptie als haar proefschrift hadden betrekking op religie in Deir el-Medina, de woonplaats van de arbeiders die werkten in het Dal der Koningen. Tussen 2012 en 2015 was Lara Weiss als docent en onderzoeker betrokken bij het ERC Advanced Grant project Lived Ancient Religion: Questioning ‘cults’ and ‘polis religion’ van de universiteit van Erfurt (Duitsland). Haar onderzoek daar richtte zich op religie in Romeins Karanis (in de Fayoem-oase). Sinds 2014 werkt ze als conservator collectie Egypte bij het Rijksmuseum van Oudheden.

Herinrichting vaste tentoonstelling en opgravingen in Sakkara

Lara Weiss heeft in 2016 een belangrijke bijdrage geleverd aan de vernieuwing van de vaste tentoonstelling over Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden. Ook werkt ze mee aan de ontwikkeling van reizende tentoonstellingen van het museum voor het buitenland. Verder is ze sinds 2018 een van de opgravingsleiders van de Leiden-Turin Expedition to Saqqara, samen met dr. Christian Greco. Sinds 2017 leidt zij een prestigieus onderzoeksproject aan de Universiteit Leiden (2017-2022) dat door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gefinancierd wordt.

Expertise

Belangrijkste onderzoeksprojecten

Lara Weiss

Publicaties

Pdf’s van publicaties van Lara Weiss kunt u downloaden via haar pagina op Academia.edu of de projectwebsite van het onderzoeksproject aan de Universiteit Leiden.

Bezoek ons: