32ste Steentijddag op 5 februari 2022

Op zaterdag 5 februari 2022 wordt voor de 32ste keer de Steentijddag in Leiden georganiseerd. Vanwege de (corona-)omstandigheden zijn we ook dit jaar genoodzaakt tot een digitale Steentijddag via een livestreamverbinding. Er wordt simpelweg een beperkt aantal mensen toegelaten in onze vertrouwde zaal en wij willen niet kiezen…

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan de digitale Steentijddag thuis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de Steentijddag kunt bijwonen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Voorlopig programma

Klik of tik op de namen hieronder voor een abstract van het onderdeel

12.25 – 13.00 uur: PAUZE

14.15 – 14.45 uur: PAUZE

  • 14.45 – 15.15 uur: Jos Bazelmans
    De subfossiele bosresten van Leusden-Den Treek en de ontwikkeling van het klimaat in het laat-glaciaal
  • 15.15 – 15.30 uur: BERICHT door Joep Orbons en Joris Brattinga
    Consolidatie Vuursteenmijn Rijckholt-St.-Geertruid

Wat is de Steentijddag?

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in principe altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag in februari. Het is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de Stichting Steentijdarcheologie.

Blijf op de hoogte

Wilt u voortaan snel en gemakkelijk op de hoogte blijven over de Steentijddag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de Stichting Steentijdarcheologie.

Steentijddag 2022 Verslag

Steentijddag in februari 2020

Steentijddag 2022 Verslag

Steentijddag in februari 2020