Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Steentijddag 2021

Het is een vreemde tijd en ook onze geliefde Steentijddag ontkomt daar niet aan. Omdat we ervan uitgaan dat we in februari 2021 nog niet verlost zijn van het coronavirus en omdat evenmin te verwachten is dat de Universiteit Leiden dan weer grootschalige bijeenkomsten toestaat, hebben we besloten de 31ste editie van de Steentijddag niet door te laten gaan… althans… niet in fysieke vorm. Hoewel we begrijpen dat het een uitdaging is voor zowel organisatie als deelnemers en we juist de interactie in pauzes en het tonen van vondsten even belangrijk vinden, willen we toch graag een poging wagen om deze dag op digitale wijze te organiseren.

Steentijd-dagdeel met online lezingen

De organisatie van de Steentijddag beraadt zich nu op de mogelijkheden, maar zal op zaterdag 6 februari 2021 een steentijd-dagdeel organiseren, met een aantal aantrekkelijke lezingen. We zullen daar dit keer zelf een aantal sprekers voor aanzoeken. Hou dus uw e-mail in de gaten voor meer informatie. Alles zal te zijner tijd uiteraard ook op deze website komen te staan.

Wat is de Steentijddag?

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in principe altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag in februari. Het is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de Stichting Steentijdarcheologie.

Lezingen en elkaars vondsten bekijken

De Steentijddag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de archeologie van de Steentijd. Het dagprogramma bestaat uit lezingen over allerlei aspecten van de Steentijd-archeologie, van het Midden-Paleolithicum tot en met het Laat-Neolithicum. Lezingen vormen de hoofdmoot van het programma, maar de dag is zodanig ingedeeld dat er ook ruime gelegenheid is om elkaar vondsten te tonen, boeken te (ver)kopen en informatie uit te wisselen. Ook is er altijd een borrel tot besluit.

Blijf op de hoogte

Wilt u voortaan snel en gemakkelijk op de hoogte blijven over de Steentijddag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de Stichting Steentijdarcheologie.

Bezoek ons: