Corona-update

In verband met de huidige corona-maatregelen ontvangt het museum t/m tenminste 25 januari 2022 geen schoolgroepen.

Ontdek de tentoonstelling over keizer Domitianus

Een ervaren museumdocent neemt uw leerlingen mee naar de belangrijkste en mooiste voorwerpen uit de tijdelijke tentoonstelling God op aarde. Keizer Domitianus. Zijn of haar verhaal wordt afgestemd op het niveau van de groep. Deze interactieve rondleiding is dus geschikt voor alle leerjaren- en lagen.

Wie was keizer Domitianus?

Hoe en waarom wordt iemand een god op aarde? Welk gevoel krijgen leerlingen als ze kijken naar voorwerpen die te maken hebben met het leven en de regeerperiode van keizer Domitianus? Met uitdagende discussies, prikkelende vragen en opdrachten maken de leerlingen kennis met de keizer, de mensen aan het hof en het leven in het Romeinse rijk in de eerste eeuw na Christus.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • duur: ca. 1 uur
  • kosten: € 100 per rondleiding (max. 30 leerlingen). Het is ook mogelijk om  te betalen met de Cultuurkaart
  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5163 163
  • coronatoegangsbewijs: voor scholieren en begeleiders 18+ verplicht

We verzoeken per 15 leerlingen één begeleider mee te nemen. Meer begeleiders zijn welkom (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een ondersteunende rol: licht hen hierover in.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u de bon onderaan de pagina print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs. Let op: graag vooraf online reserveren als ‘RMO-voucher’. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2022)

Tentoonstellingszalen Keizer Domitianus rondleiding keizer

Een blik in de tentoonstellingszalen van 'God op aarde. Keizer Domitianus'