100% Romeins of Egyptisch

In de livestream-museumlessen staat een van de collectiegebieden van het Rijksmuseum van Oudheden 100% in de schijnwerpers. De klas is via MS Teams verbonden met de museumdocent in de studio van het museum. Stapsgewijs ontdekken je leerlingen hoe archeologen door onderzoek steeds meer kennis verzamelen over een bepaalde periode in de oudheid. In de les worden verschillende thema’s behandeld zoals religie en goden, naar de markt, huis en haard en het leger. Met behulp van replica’s, filmpjes en opdrachten leren je leerlingen dat je door kritisch te denken en te kijken veel te weten kunt komen over een andere tijd.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • aanvangstijd: 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: ca. 1 uur
  • kosten: gratis
  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5163 163

100% Romeins (bovenbouw, duur: 1 uur)

In de livestream-museumles 100% Romeins maken je leerlingen kennis met het dagelijks leven in Nederland in de Romeinse tijd. De museumdocent gaat met de leerlingen in gesprek over hun eigen leven en belevingswereld. Verschillende thema’s worden op interactieve wijze besproken aan de hand van replica’s en korte filmpjes in het museum.

  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5163 163

100% Egyptisch (bovenbouw, duur: 1 uur)

Samen met de leerlingen verkent de museumdocent de rijkdom aan Egyptische voorwerpen die in het museum te zien zijn. Wat zeggen deze objecten over het leven in het oude Egypte? Leerlingen ontdekken en ervaren hoe de oude Egyptenaren het hiernamaals voor zich zagen en hoe ze zich daarop voorbereidden. Een unieke, afwisselende en interactieve les voor de bovenbouw van het primair onderwijs.

  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5163 163

Dwalen door verhalen (onderbouw, duur: 30 minuten)

De museumdocent neemt de leerlingen mee naar de wereld van de oude Egyptenaren, Grieken en het oude Nabije Oosten. Via een interactief verhaal, passend bij een voorwerp uit de collectie, maken ze kennis met het leven van mensen en dieren op verschillende plekken in de wereld, duizenden jaren geleden. Welke wonderlijke dieren uit het oude Griekenland kennen ze? En weten ze hoe we een Egyptische koning noemen? Een leuke en actieve kennismaking met het museum en verschillende culturen uit de oudheid.

  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5163 163
RMO live video-rondleidingen