Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Onze Egypte-programma’s zijn erg populair. We raden u aan ruim van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen.

In deze les ontdekken uw leerlingen aan de hand van uitdagende opdrachten de Egyptische collectie van het museum. Ze leren op thematische wijze over de Egyptische godenwereld, bijzondere begrafenisrituelen en de rol van het schrift. Ze komen oog in oog te staan met imposante beelden en staan midden in een grafkapel.

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m 8

Kosten

  • Schooljaar 2018-2019: het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is er gratis bezoek voor alle basisscholen tijdens het schooljaar 2018-2019 (reserveren verplicht).

Doel

Kennismaking met het oude Egypte, en het museum als een leuke en leerzame plek.

Kerndoel

Sluit aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie en bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld. Binnen het vak Geschiedenis sluit de museumles aan bij de tijdvakken Jagers en verzamelaars en Grieken en Romeinen.

Werkvorm

Introductie, werkboekje, gezamenlijke eindopdracht. Bij het programma ontvangt u een projectweekpakket over het oude Egypte dat, zowel voor als na het museumbezoek, in de klas gebruikt kan worden.

Reserveren

De museumles Egypte kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Tot en met mei 2019 zijn alle programma’s op de vaste tentoonstelling Egypte volgeboekt. Museumlessen of rondleidingen kunt u pas weer vanaf juni 2019 boeken.

Reserveren via Cultuureducatiegroep

Maak een reservering via de website van de Cultuureducatiegroep
Meer informatie: bel of mail de Cultuureducatiegroep

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: