Opgegraven verhalen: Grieken en Egyptenaren

In de livestream-museumlessen Opgegraven verhalen nemen we uw leerlingen mee naar de studio van het museum. In de klas of vanuit huis: uw leerlingen kunnen samen dezelfde online les volgen via MS Teams. Met gebruik van replica’s en via filmpjes betrekt de museumdocent uw leerlingen bij verschillende ethische vraagstukken die spelen in een archeologisch museum. Vanuit deze rode draad worden aspecten uit het leven van de oude Grieken of Egyptenaren behandeld. Leerlingen ontdekken op interactieve wijze welke verhalen er achter museumobjecten schuil gaan en hoe archeologische vondsten ons helpen een breder verhaal te vertellen.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • aanvangstijd: 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: ca. 1 uur
  • geschikt voor: onderbouw alle leerlagen
  • kosten: € 50 per klas
  • reserveren: bel met onze servicedesk via 071 – 5 163 163

Opgegraven verhalen: de Grieken

Tijdens deze livestream-museumles gaan uw leerlingen dieper in op verschillende thema’s uit de Griekse oudheid, zoals religie, oorlog, hygiëne en theater. Wat weten we over het leger van de Grieken? En hoe zag een theatervoorstelling er in die tijd uit? Daarnaast worden de leerlingen betrokken bij hedendaagse dilemma’s die spelen rondom het bewaren van museumobjecten.

Opgegraven verhalen: de Egyptenaren

Veel van de museumvoorwerpen uit het oude Egypte zijn teruggevonden in graven. Maar wat vertellen die grafbeelden, mummiekisten en mummies ons over de mensen die toen in Egypte leefden? Aan de hand van filmpjes in het museum en met behulp van verschillende werkvormen en replica’s gaan uw leerlingen samen met de museumdocent op onderzoek uit.

RMO live video-rondleidingen